sint-pietersplein-romeColosseum-romeVaticaanRomecolosseum-romekerst sint-pitersplein rome

De opvolger - keizer Tiberius

DrieŽntwintig jaar lang regeerde keizer Tiberius over Rome, van 14 tot 37. Willemijn van Dijk maakt je ooggetuige van het turbulente Rome van rond het jaar nul: van de exorbitante levensstijl van de Romeinse elite tot het politieke gekonkel in de senaat, van het straatrumoer tot het verraad en de machtswellust van de familie die nog een halve eeuw over Rome zal heersen.

Rome_Boeken_De_Opvolger_willemijn_van_dijkOndanks zijn unieke positie in de geschiedenis van het Romeinse rijk heeft Tiberius altijd aan de zijlijn van de historische belangstelling gestaan. Hij was de tweede keizer van Rome, de opvolger van de legendarische Augustus, en tegelijk de eerste man in de geschiedenis die de macht over het Romeinse rijk Ė dat reikte van het noorden van Afrika tot de zuidelijke Nederlanden en van Spanje tot aan SyriŽ Ė erfde. Daarmee consolideerde hij de nieuwe staatsvorm die zijn adoptievader stichtte: het keizerschap. Een succesverhaal dat nog eeuwen zou voortduren.

Willemijn van Dijk schetst in De opvolger een prachtig en meeslepend portret van Tiberius, de tweede keizer van het Romeinse rijk. Van Van Dijk verscheen eerder Via Roma, een sprankelende reisgids over de straten in Rome.†

De Opvolger
Willemijn van Dijk
Ambo|Anthos, 2017
ISBN 9789026332326
Ä18,99 (ebook)
Ä12,99 (ebook)

Bestel De opvolger bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels