sint-pietersplein-romeVaticaanColosseum-romekerst sint-pitersplein romeRomecolosseum-rome

ItaliŽ en haar mysteries

De vele monumenten en mysteries van ItaliŽ en haar inwoners intrigeerde ItaliŽ liefhebber Hans Ester dusdanig dat hij besloot langdurig door dit fraaie land te reizen en vele van deze geheimen te ontrafelen. een hoofdstuk is gewijd aan Rome, 'De eeuwige stad'.

Milaan_Boeken_Italie_en_haar_Mysteries_hans_EsterJarenlang wordt er al voorspeld, dat VenetiŽ langzaam in de Adriatische zee zal verdwijnen, maar de stad ligt er nog steeds, zo werd hem duidelijk. Maar wanneer zakt deze stad dan weg? In 2009 en ook begin 2017 vernielden aardbevingen een groot deel van L'Aquila en omgeving. Duizenden mensen werden dakloos. Berlusconi beloofde dat er binnen zeer korte tijd nieuwe huizen zouden staan voor de inwoners. Hoe ziet de stad er negen jaar later uit?

Mussolini is begraven in Predappio, maar is het fascisme ook verdwenen uit ItaliŽ? De premier van ItaliŽ en de paus wonen in Rome vlakbij elkaar. Hoeveel invloed heeft het Vaticaan op de politiek in ItaliŽ en spelen Katholieke heiligen nog een rol in de 21e eeuw? De graftombe van het fascisme, De mannen van Milaan, Monte Cassino, Peugia en haar griffioenen, de toekomst van Napels en vorstelijk Turijn, het zijn maar enkele van de onderwerpen die de auteur aan een onderzoek onderwerpt en de geheimen en vragen hierachter onthult. Een boeiende reis in het ItaliŽ van toen en nu en herkenbaar voor iedere ItaliŽ liefhebber.

Hans H. Ester heeft jarenlang als bestuurder gewerkt in de Geestelijke Gezondheidszorg. Sinds zijn pensionering maakt hij studie van de geschiedenis van ItaliŽ en schrijft hij over dit kleurrijke schiereiland.

ItaliŽ en haar mysteries
Een ontdekkingsreis langs monumenten en geheimen van het land en haar bewoners
Hans H. Ester
Edicola ItaliŽ, 2017
ISBN 9789492500557
Ä14,95

Bestel ItaliŽ en haar mysteries bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels