colosseum-romeColosseum-romeVaticaanRomekerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-rome

Drie keer Rome - Gerard Olthof

Meer dan de meeste bezoekers van Rome weten, is de Eeuwige Stad een schepping van keizers, pausen én de fascistische regering van de jaren 1922-1943. 

Rome_Boeken_Drie_keer_Rome_Gerard_OlthofIn deze reisgids worden in 25 gevarieerde wandelingen hun belangrijke monumenten in onderling verband en met aandacht voor hun geschiedenis besproken. We geven een paar voorbeelden: 

- When Shelley was being inspired there : Thermen van Caracalla, Aureliaanse stadsmuur, piramide van Cestius, protestantse begraafplaats, Monte Testaccio, Centrale Montemartini.

- Een vergeten kerk op weg naar Pompeď aan de Tiber : San Paolo fouri le Mura, EUR-Museo della Civilta Romana, Ostia Antica. 

- Een zeldzaam, caleidoscopisch uitzicht, omkranst door door het lover van de tuin : Aventijn, klooster van de Maltezer ridders, Circus Maximus.

Naast de beschrijvingen van de wandelingen bevat het boek een uitgebreid register, een overzicht van pauselijke wapens, een lijst belangrijke jaartallen en een uitgebreide literatuurlijst.

Gerard Olthof (1954) studeerde contemporaine geschiedenis aan de KU Nijmegen/Radboud Universiteit. Hij werkte daarna als docent, conrector en rector. Momenteel is hij onderwijsbestuurder. Hij bezoekt Rome zoveel als mogelijk en organiseert culturele reizen naar de Eeuwige Stad.

Drie keer Rome - 25 wandelingen langs monumenten van keizers, pausen en fascisten
Gerard Olthof
U2Pi Bv., 2017
ISBN 9789087596620
€22,50

Bestel Drie keer Rome bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels