colosseum-romeRomeColosseum-romekerst sint-pitersplein romeVaticaansint-pietersplein-rome

De mythe van de dood

De mythe van de dood van Mirko Zilahy is wederom een meesterlijk opgebouwde thriller waarin het Rome van musea, beelden en sierlijke tuinen weer het decor is voor een serie gruwelijke moorden.

Rome_Boeken_Mythe_van_de_dood_Mirko_ZilahySamen met zijn team onderzoekt commandant Enrici Mancini een curieuze zaak: de moordenaar brengt zijn slachtoffers niet alleen bruut om het leven, maar bootst daarna met de lichamen mythologische figuren na. Een hoofd van een lijk dat vervangen wordt door een stierenkop en zo grote gelijkenissen met een Minotaurus vertoont. Welke verknipte geest verzint zoiets? 

Tot overmaat van ramp blijkt een van de agenten uit Mancini's team verwant te zijn met de moordenaar, waardoor de hele zaak ook een persoonlijk karakter krijgt. Zal het hen lukken de moordenaar te vinden en hem te stoppen voor het te laat is?

Mirko Zilahy (1974) studeerde en doceerde Italiaanse taal- en letterkunde. Hij werkte als journalist en werd nationaal bekend vanwege zijn Donna Tartt-vertalingen. 
De mythe van de dood is zijn tweede roman, die aan meer dan vijftien landen werd verkocht en vier sterren kreeg in de VN Detective en Thriller Gids.
In 2017 debuteerde Zilahy met Schaduw waarin ook zowel Rome als Mancini een hoofdrol spelen.

De mythe van de dood
Mirko Zilahy
Xander Uitgevers BV
ISBN 9789401608770
€ 19,99 (paperback)
€   9,99 (ebook)

Bestel De mythe van de dood bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels