colosseum-romeRomekerst sint-pitersplein romeColosseum-romesint-pietersplein-romeVaticaan

De verloren brief - Christina Caboni

Als Sofia een eeuwenoude brief vindt in een oud boek dat zij moet restaureren, verandert dat haar leven voor altijd en brengt haar via Londen en Wenen naar Rome. 

Rome_Boeken_Christina_Caboni_De_verloren_briefSofia probeert te ontsnappen aan het verdriet van haar gestrande huwelijk. Wanneer ze door de straten van Rome wandelt, stuit ze op een boekwinkel. Andrea, de oude eigenaar, ontdekt al snel Sofia's passie voor het restaureren van boeken en geeft haar een antiek boek om aan te werken.

In dat boek vindt Sofia een handgeschreven pagina: het is een brief van Clarice, een bedreven boekbinder uit de achttiende eeuw die streed voor haar dromen en onafhankelijkheid. Er moeten nog twee andere brieven van Clarice zijn en Sofia is vastbesloten die te vinden.

Ze roept de hulp in van grafoloog Tomaso Leoni. Samen volgen ze de aanwijzingen: pagina voor pagina en plek na plek – van Londen, Wenen naar Rome. Kan Clarice' verhaal Sofia de hoop weer teruggeven die ze verloren heeft?

Cristina Cabini heeft een passie voor parfum, bijen en bloemen. Naast schrijver is ze imker en rozenkweker. Haar debuutroman, De dochter van de parfumeur, is in vijfentwintig landen vertaald. De bijenkoningin en De bloementuin waren eveneens bestsellers.

De verloren brief
Christina Caboni
Xander Uitgevers, 2018
ISBN 9789401609203
€ 19,99 (paperback)
€   6,99 (ebook)

Bestel De verloren brief bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com
     

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels