Colosseum-romekerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romeRomeVaticaancolosseum-rome

Rome - Matthew Kneale

Rome : een geschiedenis van de stad in zeven plunderingen van Matthew Kneale is een magische mix van reisgids en geschiedenisboek. Een liefdesverklaring aan een onvergetelijke stad.

Rome_Boeken_Matthew_Kneale_RomeIn Rome is de geschiedenis van de stad overal aanwezig. De bezoeker loopt over bruggen waar ook Cicero en Julius Caesar overheen liepen, bekijkt tempels die bezocht werden door de Romeinse keizers en gaat kerken binnen die er nog net zo uitzien als toen de eerste pausen er zestien eeuwen geleden de mis opdroegen. Dat is des te opmerkelijker als je bedenkt hoe vaak de stad door rampen is getroffen – in de vorm van aardbevingen, uitslaande branden en de plaag, maar boven alles door aanvallen en plunderingen.

Matthew Kneale onderzocht de zeven belangrijkste plunderingen: door de Galliërs, de Goten (meerdere keren), de Noormannen, Karel V, Duitse huursoldaten, de Fransen en de nazi's. Met oog voor detail en een grondige kennis van de sociale en culturele geschiedenis beschrijft hij aan de hand van deze rampspoed een meeslepende geschiedenis van de stad Rome. 

Rome - een geschiedenis van de stad in zeven plunderingen
Matthew Kneale
Spectrum, 2018
ISBN 9789000360970
€ 29,99 (paperback)
€ 14,99 (ebook)

Bestel Rome bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels