kerst sint-pitersplein romeVaticaansint-pietersplein-romeRomecolosseum-romeColosseum-rome

De vereeuwigde stad - Een literaire reisgids door het antieke Rome

Al sinds de Oudheid staat Rome bekend als de Eeuwige Stad. En terecht, want de stad herbergt talloze vroeg-Romeinse overblijfselen. Maar naast het fysieke Rome kennen we ook het Rome zoals dat is overgeleverd in de antieke literatuur. 

Rome_Boeken_Literaire_Reisgids_De_vereeuwigde_stadTalloze gebouwen die allang verloren zijn gegaan leven voort in deze teksten. In De vereeuwigde stad staan beschrijvingen van twintig van dergelijke Romeinse locaties centraal. Met auteurs als Ovidius, Cicero en Vergilius als reisleider wordt een beeld geschetst van wat er ooit was.

Het bijzondere van deze reisgids is dat hij een indruk geeft van het effect dat de monumenten hadden op de oude Romeinen. De lezer wordt meegenomen op een literaire wandeling door Rome en kan zich in heden en verleden oriënteren met behulp van een aantal plattegronden. Oude prenten en schetsen wakkeren de verbeelding verder aan.

Zo spreekt het Rome van tweeduizend jaar geleden, vereeuwigd in literatuur, weer directer tot ons dan slechts door de fysieke resten. Met deze reisgids in de rugzak kun je terug stappen in de tijd en als een Romein naar de antieke monumenten kijken.

De vereeuwigde stad - Een literaire reisgids door het antieke Rome
Amsterdam University Press, 2018
ISBN 9789462986152 
€ 17,99

Bestel De vereeuwigde stad bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum 

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels