Colosseum-romekerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romecolosseum-romeRomeVaticaan

De Vaticaanmoorden

De jonge rechercheur Nic Costa moet een dubbele moord in een kerk in Rome oplossen, maar hij wordt door de Vaticaanse politie meer tegengewerkt dan geholpen. 

Rome_Boeken_De_Vaticaanmoorden_David_HewsonIn de weken daarop wordt er nog een aantal moorden gepleegd, die alle een gelijkenis vertonen met het Martelaarschap van de Heiligen, een serie schilderijen van de zestiende-eeuwse kunstenaar Caravaggio. Zowel het Vaticaan als de maffia én de Italiaanse justitie zoeken een zondebok. En deze zondebok weet dat buiten de veilige muren van het Vaticaan een moordenaar op hem wacht…

Wat Ian Rankin betekent voor Edinburgh, doet deze Britse auteur voor Rome. David Hewson spreekt vloeiend Italiaans, woonde jarenlang in de eeuwige stad en is inmiddels een kenner. Niet alleen van de cultuur en de geschiedenis van Rome, maar ook van haar specifieke mentaliteit. Actie, symboliek en de duistere ‘andere’ kant van Rome zijn het handelsmerk van Hewson.

Dit is deel 1 uit de Nic Costa serie en verscheen eerder onder de titel De Vaticaanse moorden (2013). Zie ook deel 10 De binnenste cirkel

De Vaticaanmoorden
David Hewson
Boekerij, 2018
ISBN 9789022584187
€ 12,99 (paperback)
€   9,99 (ebook)

Bestel De Vaticaanmoorden bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.comReageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels