kerst sint-pitersplein romeRomesint-pietersplein-romeVaticaanColosseum-romecolosseum-rome

Rome : Eeuwige stad - Ferdinand Addis

Een intrigerend portret van een stad in het hart van de westerse beschaving, tot leven gebracht in 22 hoofdstukken die de 2500 jaar geschiedenis op geheel nieuwe wijze beschrijven.

Rome_Boeken_Rome_Eeuwige_stad_Ferdinand_AdiisFerdinand Addis laat de mythe van Rome op unieke wijze tot leven komen aan de hand van dramatische sleutelmomenten uit haar geschiedenis. Elk hoofdstuk is een prachtig essay van verfijnde, tot de verbeelding sprekende en verhalende autonome geschiedenis, of het nu de moord op Julius Caesar, de grootschalige verwoesting van de stad door de Galliërs in 387 voor Christus, de bouw van het Colosseum en het lot van de gladiatoren, Bernini's werk aan de Sint-Pieter, de brute verpulvering van de droom voor een republiek in 1849, de sinistere aftakeling van Mussolini's eerste staat, of het betoverende maar corrupte Rome uit Fellini's La dolce vita is.

Rome: Eeuwige Stad is een epische, caleidoscopische geschiedenis van een stad die tot ieders verbeelding blijft spreken.

Ferdinand Addis is journalist en schrijver. Hij studeerde klassieke talen aan de universiteit van Oxford. Hij woont met zijn gezin in Londen. 

Rome : Eeuwige stad
Ferdinand Addis
Karakter Uitegevers BV
ISBN 9789045218427
€ 39,99 (hardcover)
€ 19,99 (ebook)

Bestel Rome : Eeuwige stad bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels