Colosseum-romeRomecolosseum-romekerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romeVaticaan

Opnieuw het Colosseum voorbij - Tessa Vrijmoed

In 2016 publiceerde Tessa Vrijmoed het boek 'Het Colosseum voorbij'. In 2020 komt ze met een 'vervolg' daarop: 'Opnieuw het Colosseum voorbij'. Het boek bevat een bonte mix van verhalen en nuttige tips, anekdotes en recensies van boeken en films. Aangevuld met een aantal (opgefriste) columns, die tussen 2017 en 2019 verschenen zijn op haar website.

Tips en adviezen
In het boek beschrijft Tessa minder bekende locaties en situaties. in categorieën als ‘Waar gaan we heen?’ en ‘Bijzondere ontmoetingen’. Binnen de stadsgrenzen van Rome, met onder meer een uitstapje naar de volkswijk Garbatella en de watervallentuin in de wijk EUR, maar ook buiten de stad, met bijvoorbeeld het zwanenmeer van Spoleto en de villa van keizer Nero in Anzio. Er zijn tips en adviezen voor budgetreizigers en voor wie met kleine kinderen Rome bezoekt (van speeltuintjes tot plekken waar je makkelijk een luier kunt verschonen).

Rome_Omslag-colosseum-tessaInspiratie
Het boek is geen reisgids in de klassieke zin, maar dient ter inspiratie. 'Opnieuw het Colosseum voorbij' is zodoende een waardevolle bron voor wie net dat beetje meer wil weten bij zijn of haar volgende bezoek aan Rome. Tot de extraatjes behoren een uitgebreid verslag van de donkere coronasluier die in maart 2020 over de stad werd geworpen en een aantal praktische ideeën en handige adreslijsten.

Tessa D.M. Vrijmoed (1982) is classica en woont sinds 2008 in Rome. Eerder publiceerde ze al twee boeken over het leven in Rome, Laat je krekels maar krieken (2013) en Het Colosseum voorbij (2016). Op beyondthecolosseum.com schrijft ze met liefde over de stad. Vrijmoed heeft enkele jaren als rondleidster en als reisgidsauteur gewerkt en geeft graag les in Latijn en Grieks.

Tessa woont inmiddels dus al twaalf jaar in Rome en dat bevalt haar uitstekend. "Ik zou op dit moment van mijn leven nergens anders willen wonen. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik met vakantie ben en als ik níet in Rome ben, heb ik heimwee”, aldus Tessa.

Opnieuw het Colosseum voorbij
Tessa Vrijmoed
Brave New Books
ISBN: 9789464056235
€ 25,99

Bestel Opnieuw het Colosseum voorbij bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels