Vaticaansint-pietersplein-romeRomecolosseum-romeColosseum-romekerst sint-pitersplein rome

De belofte van Michelangelo

Rome, herfst 1542. Michelangelo, achtenzestig jaar, moet een belofte inlossen die hij veertig jaar daarvoor deed: de voltooiing van de tombe van paus Julius II. Maar Michelangelo worstelt met de opdracht. Hij is zijn geloof in de katholieke kerk kwijt en voelt zich niet meer thuis in de Romeinse maatschappij. Hij wendt zich tot een nieuwe heidense sekte, de Spirituali, voor geestelijke leiding.  

Rome_Boeken_Matteo_Strukul_De_belofte_van_MichelangeloOpgejaagd door de Inquisitie, in de steek gelaten door het Vaticaan en achtervolgd door zijn opdrachtgevers, moet Michelangelo alles op alles zetten om in leven te blijven. Hij krijgt daarbij de onverwachte hulp van drie heel verschillende vrouwen, die elk op hun eigen manier een grote kracht hebben: Vittoria Colonna, de beeldschone markiezin van Pescara; de charmante en mysterieuze dievegge Malascorte; en de even invloedrijke als meedogenloze courtisane Imperia.

Strukul won in 2019 de Italiaanse literatuurprijs Premio Bancarella, die eerder werd gewonnen door Ken Follett en Michael Connelly. Op Florence-Nu vind je de trilogie van Strukul over de familie De Medici.

De pers over De belofte van Michelangelo:
‘Liefhebbers van historische romans mogen deze niet laten liggen: meeslepend, intrigerend en spannend, van de eerste tot de laatste bladzijde.’ Italië Magazine

‘In Strukuls handen verandert elke tijdsperiode in het meest adembenemende en fascinerende verhaal ooit.’ Vanity Fair

‘Strukul is de Alexandre Dumas van de eenentwintigste eeuw: zijn altijd weer fascinerende historische romans doorstaan makkelijk de tand des tijds.’ La Stampa

De belofte van Michelangelo
Matteo Strukul
De Boekerij, 2021
ISBN 9789022588352
€21,99 (paperback)
€ 12,99 (ebook)

Bestel De belofte van Michelangelo bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum 

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels