kerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romeVaticaanColosseum-romeRomecolosseum-rome

Julia - Vrijgevochten keizersdochter

De hoofdpersoon in de nieuwe roman van Rosita Steenbeek is Julia, het enige kind van keizer Augustus. Rosita Steenbeek woont in Rome, de stad waar Julia in 39 v.Chr. werd geboren.†Julia zegt wat ze denkt, houdt van provoceren, maakt verre reizen en frequenteert een literaire kring van geestverwanten die moeten aanzien hoe de Republiek een keizerlijk regime wordt.

Rome_Boeken_Julia_Rosita_SteenbeekEen van hen is haar grote liefde Iullus Antonius. In deze kring worden subversieve teksten geschreven en snode plannen gesmeed, waarin Julia gevaarlijk wordt meegesleept.

Rosita Steenbeek gaat op zoek naar deze omstreden en vergeten keizersdochter en wekt haar tot leven, geholpen door gedegen historisch onderzoek, de poŽzie van Juliaís tijdgenoten, en door plekken uit haar leven te bezoeken, waar de geschiedenis aanraakbaar wordt. In deze schitterende historische roman rijst een temperamentvolle vrouw op die haar eigen keuzes maakt, gedwarsboomd door haar vader die haar dwingt tot huwelijken die passen in zijn politieke strategie.

Rosita Steenbeek studeerde aanvankelijk klassieke talen en theologie, maar haalde haar doctoraal in de Nederlandse taal- en letterkunde. Steenbeek debuteerde in 1994 met De laatste vrouw, een roman die in vele talen werd vertaald en waarmee ze internationale bekendheid verwierf. In de jaren erna volgden diverse romans en verhalen, waarvan vele met een Italiaanse setting. Steenbeek schreef ook meerdere boeken over Rome, de stad waar zij sinds 1985 woont.

Julia - Vrijgevochten keizersdochter
Rosita Steenbeek
Prometheus, 2022
ISBN 9789044635928†
Ä23,99 (hardcover)
Ä14,99 (ebook)

Bestel Julia bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels