kerst sint-pitersplein romeColosseum-romesint-pietersplein-romeRomeVaticaancolosseum-rome

Een fellere zon - Han van der Vegt

In Een fellere zon vermengt Han van der Vegt de geschiedenis van Caesar en Rome met het heden en de toekomst. Het is daardoor een bijzondere en meeslepende roman geworden. Na de aanvankelijke verbazing wordt de lezer meegevoerd in de vertelling, gegrepen door de stijl en de taal.

Rome_Boeken_Een_fellere_zon_Han_van_der_VegtRome wordt verscheurd door tegenstellingen. Rijke magnaten die meer macht willen, ondermijnen het gezag van de senaat. De oude politieke garde wordt bedreigd door een nieuwe lichting, die leunt op het volk. In de beursarena drijven tribunen handel op leven en dood, ter vermaak van het volk maar voor het financiŽle gewin van de grote bedrijven.

In deze explosieve situatie keert Julius Caesar terug. Hij is de held van het volk, de vijand van de senaat en de hoop van magnaten. Hij wil de verkiezingen winnen en de Romeinse politiek veranderen. Hij is populair als bedenker van de implantaten die de Romeinse burgers sinds een aantal jaren in hun hoofd dragen. Daarmee kunnen ze overal met elkaar communiceren en toegang krijgen tot een wereld waarin ze hun fantasieŽn en illusies uitleven. Maar wat zal Caesar doen als hij de macht heeft?

Han van der Vegt (1961) is dichter, schrijver en vertaler. Hij publiceerde vijf dichtbundels en een kinderboek.†

Een fellere zon
Han van der Vegt
Wereldbibliotheek, 2022
ISBN 9789028452084
Ä 25,99 (paperback)
Ä 12,99 (ebook)

Bestel Een fellere zon bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels