Romesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romeColosseum-romecolosseum-romeVaticaan

De poppenspeler van Lampedusa

Rome, 1948. Matteo is achttien en wil acteur worden. Het kunstenaarscafé Della Pace bezoekt hij regelmatig. Daar ontmoet hij mensen uit de filmwereld treft, zoals de innemende acteur Marcello Mastroianni en de jonge regisseur Federico Fellini. 

Rome_Boeken_Rindert_Kromhout_Poppenspeler_van_LampedusaMatteo wil dolgraag deel uitmaken van hun wereld. De felle politieke discussies thuis gaan grotendeels langs hem heen. Hij heeft andere dingen aan zijn hoofd: zijn ambities, zijn intieme en verwarrende vriendschap met de verleidelijke Davide. Maar dan overkomt hem iets dat al zijn toekomstplannen op losse schroeven zet, want Rome is nog lang niet over de oorlog heen…

Rindert Kromhout woonde geruime tijd in Rome en voert de lezer mee door de stad die hij zo goed kent.

Rindert Kromhout van der Meer (Rotterdam, 9 augustus 1958) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Hij woonde als kind twee jaar lang in kindertehuizen. In deze periode (1971-1973) gaat hij naar de LOM-school in Utrecht. Hij wil bioloog of dierenarts worden. Als hij ontdekt dat je  voor deze beroepen lang moet leren, ziet hij er vanaf. Hij gaat naar de avondmavo en volgt een opleiding tot kleuterleider. Ondertussen begint hij kinderverhalen te schrijven. In 1980 haalt hij zijn diploma, maar tot een baan in het onderwijs komt het nooit. Alles wat hij in die tijd over kinderen geleerd heeft komt wel goed van pas bij het schrijven van kinderboeken.

De poppenspeler van Lampedusa
Rindert Kromhout
Uitgeverij Leopold, 2022
ISBN 9789025883102
€ 18,99 (paperback)
  8,99 (ebook)

Bestel De poppenspeler van Lampedusa bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels