Colosseum-romeVaticaanRomekerst sint-pitersplein romecolosseum-romesint-pietersplein-rome

In de omhelzing van de rivier - Gianfranco Calligarich

Rome, 1968. Vier jonge mensen leren elkaar kennen in een café in Rome, de eeuwige stad. Een klant, de barman en een pianist maken het gezelschap compleet wanneer op een avond een vrouw komt aanwaaien.

Rome_Boeken_Gianfranco_Calligarich_In_de_omhelzing_van_de_rivierDeze betoverende vrouw is een raadsel maar tegelijkertijd ook uitdagend en ontwrichtend. Ze brengt de pianist het hoofd volledig op hol. 

Er ontstaat een verhouding tussen deze twee aan elkaar gewaagde karakters. Het wordt een intense liefdesrelatie, die onverbiddelijk wordt geremd door hun tragische verleden. De andere twee vrienden kunnen niets anders doen dan toekijken hoe zij gaandeweg verstrikt raken en hoe het noodlot zich voltrekt.

Gianfranco Calligarich is de schrijver van de Italiaanse klassieker De laatste zomer in de stad, geschreven in 1973 en enthousiast ontdekt door het Nederlandse en Vlaamse publiek in de zomer van 2020. Na zijn debuut schreef hij jarenlang scenario's voor televisie en film. Hij keerde uiteindelijk terug naar de literatuur met verschillende romans, en schreef met In de omhelzing van de rivier weer een prachtige roman over Rome en vriendschap.

In de omhelzing van de rivier
Gianfranco Calligarich
Wereldbibliotheek, 2022
ISBN 9789028452428
€ 22,99 (paperback)
€ 9,99 (ebook)

Bestel In de omhelzing van de rivier bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels