Romecolosseum-romekerst sint-pitersplein romeVaticaansint-pietersplein-romeColosseum-rome

Dineren in Rome - Andreas Viestad

Andreas Viestad neemt de lezer mee op een culinaire reis. En hoe kan je dat beter doen dan onder het genot van een typisch Romeinse maaltijd in een klassiek Romeins restaurant. Gerecht na gerecht, door de wereldgeschiedenis en de culinaire geschiedenis van De Eeuwige Stad. Dit is het verhaal over hoe een klein dorp op een onwaarschijnlijke plaats het centrum werd van het grootste rijk dat de wereld ooit heeft gekend. 

Rome_Boeken_Andreas_Viestad_Dineren_in_RomeWe leren welke rol tarwe en zout speelden in die transformatie, hoe de smaak van gegrild vlees ertoe bijdroeg dat we mens werden, wat er schuilgaat achter de milde buzz van een halve fles wijn; we ervaren de zuurzoete smaak van maffia en slavernij in een citroensorbet en gaan mee op jacht naar het originele recept voor pasta carbonara.

Viestad vertelt de geschiedenis van de ingrediënten die de tafel sieren, zoals brood, olijfolie, pasta, peper en wijn. Het is een boek dat de geschiedenis van de wereld vertelt aan de hand van het voedsel dat wordt gegeten op een ontspannen middag in een van 's werelds mooiste en meest historische steden. 
 

Even betoverend als fascinerend: Andreas Viestad heeft een gave voor het evocatief neerzetten van scènes, het vertellen van verhalen en, cruciaal, voor het leggen en onderzoeken van verbanden die alles op verhelderende wijze tot leven brengt. - Nigella Lawson

Een fantastisch boek’ - Giorgio Locatelli ‘Het delen van een geweldige maaltijd gaat ook altijd over het delen van heerlijke verhalen. Dit boek combineert van beide werelden het beste. – Chef-kok Leonardo Pacenti, restaurant Toscanini, Amsterdam

Andreas Viestad is schrijver van kookboeken, tv-kok, restaurateur en voedselactivist. Hij is sinds jaar en dag presentator van New Scandinavian Cooking en voormalig columnist van The Washington Post. Hij bezocht Rome meer dan 25 keer en at in hetzelfde restaurant elke keer: La Carbonara op het Campo de' Fiori.


Dineren in Rome
Een geschiedenis van de Romeinse wereld in één maaltijd
Andreas Viestad
ISBN 9789464710687
€24,90

Bestel Dineren in Rome bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels