kerst sint-pitersplein romeRomeColosseum-romeVaticaansint-pietersplein-romecolosseum-rome

VaticaniŽ

In VaticaniŽ werpt Stijn Fens een onthullende blik achter de muren van het Vaticaan,†de kleinste staat ter wereld†maar tegelijkertijd het bestuurscentrum van de rooms-katholieke kerk. Er wonen maar vijfhonderd mensen, maar die zijn wel 'de baas' over ťťn miljard katholieken. Het Vaticaan is beroemd om zijn prachtige kunstschatten. Maar wat gebeurt er werkelijk achter al die grote ramen en hoge muren in het centrum van Rome?

Rome_boeken-vaticanie-fensStijn Fens neemt de lezer mee naar binnen, door de statige vertrekken van de paus, op een fascinerende ontdekkingsreis door het Vaticaan. Waar haalt deze piepkleine staat zijn inkomsten vandaan? Waarom verbergt de Zwitserse garde een busje pepperspray onder haar kleurrijke sokken? Wat is het lievelingsgerecht van de paus? En haalt het Vaticaan 2084?

VaticaniŽ gaat over zwarte en witte rook, kardinalen en bisschoppen, pauselijke mijters en pontificale schoenen. Naast een schat aan informatie biedt het boek ook een verslag van Stijn Fens' persoonlijke fascinatie voor het Vaticaan en zijn bewoners.

VaticaniŽ†- een reis door de kleinste staat ter wereld
Stijn Fens
Athenaeum, 2010
ISBN†9789025367695
Ä 15,00 (paperback)
Ä 7,99 † (ebook) ††

Bestel VaticaniŽ hier bij bol.com

Bestel hier het ebook

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels