sint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romeRomeColosseum-romeVaticaancolosseum-rome

De Romeinse keizers

De keizers die vijfhonderd jaar Rome regeerden, behoren tot de beroemdste en beruchtste heersers uit de geschiedenis. Maar wat weten we over hun dagelijks leven, over de intriges en het bestuur? Hoe was de relatie met hun vrouwen, minnaressen, functionarissen en het leger? En hoe kwamen ze aan de macht? 

Rome__boek_De_Romeinse_keizers-1.jpgIn De Romeinse keizers schrijft historicus Michael Sommer levendig en met kennis van zaken over de personen die het Romeinse keizerschap vorm gaven. In zeven hoofdstukken passeren de stichting van het rijk, de verschillende wegen naar de macht, keizerlijke bouwprojecten en keizerlijke veldtochten de revue.

Met talrijke citaten uit oude bronnen, speciale kaders waarin onderwerpen als het keizerlijk bestuur en keizerin Julia Domna worden belicht, een uitgebreid register en korte levensbeschrijvingen van alle keizers, schetst dit fraai geïllustreerde boek een gedetailleerd beeld van de Romeinse keizer en zijn wereld.

De Romeinse keizers - Het leven aan het hof en op veldtocht
Michael Sommer
Fontaine Uitgevers B.V., 2010
ISBN 9789059563599
€ 27,90

Bestel De Romeinse keizers bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels