Vaticaankerst sint-pitersplein romeColosseum-romesint-pietersplein-romeRomecolosseum-rome

Vrouwen van Rome

We kennen Claudius, Nero, Marcus Aurelius, Caracalla en Constantijn, de grote keizers van Rome. Wie de vrouwen achter hun succes waren is minder bekend. Waar was Augustus geweest zonder Livia, of Nero zonder Agrippina?

Rome_boek-vrouwen-van-rome-1c.jpgDit boek is een groepsbiografie van de belangrijkste vrouwen in de geschiedenis van het Romeinse keizerrijk. Het onderzoekt de rol die zij in de geschiedenis speelden. Ze hebben allemaal een ding gemeen: het licht van de geschiedenis viel niet op hen. Annelise Freisenbruch brengt daarin verandering.

Het verhaal begint in 30 v.Chr. als Cleopatra, Octavia en Livia zich in het middelpunt bevinden van de gebeurtenissen die Rome van een republiek in een keizerrijk zullen veranderen. Octavianus en Marcus Antonius strijden over de toekomst van het rijk. Freisenbruch vertelt dat epische verhaal op een nieuwe manier, vanuit het perspectief van deze drie first ladies.

Vervolgens neemt ze ons mee naar de vrouwen die zich in de vijf eeuwen nadien vaak staande moesten houden te midden van geweld, machtsspelletjes en kuiperijen. Met Galla Placidia, die in de vijfde eeuw gevangen werd genomen door de Goten en met een van hun koningen trouwde, eindigt dit boek over vijfhonderd jaar vrouwengeschiedenis in het Romeinse rijk.

Vrouwen van Rome
Annelise Freisenbruch
ISBN 9789025368395
€34,95
Atheneum, 2011

Klik hier om Vrouwen van Rome te bestellen

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels