VaticaanRomecolosseum-romeColosseum-romesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein rome

Pranzo - Lunchen in Rome

Wil je op z’n Romeins eten, dan bestel je tussen de middag een bord pasta in een trattoria in Rome. 'Carbonara', 'cacio e pepe' en 'gricia' zijn enkele van de klassiekers waaruit je kunt kiezen. Een pastagerecht heet een 'primo', eerste gerecht, maar je mag ook alléén zo’n gerecht bestellen. Dat wil zeggen dat je het niet per se hoeft te laten volgen door een 'secondo'. Een karaf water en een glas wijn erbij en je bent klaar.

Natuurlijk is er ook genoeg ander lekkers te vinden waarop je de rest van de middag kunt teren tijdens je stedentrip naar Rome. Haal ergens een rijk belegd broodje, een stevige salade, een hartige 'piadina' (gevulde wrap) of neem een stuk pizza. Let wel: aan tafel zitten in een pizzeria is typisch iets voor de avond. Wil je meer tips over hoe en waar je kunt eten zoals de plaatselijke bevolking dat doet? De redactie van Rome-Nu verzamelde alle hotspots voor een heerlijke lunch in de Italiaanse hoofdstad.

Rome met kinderen

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels