kerst sint-pitersplein romecolosseum-romesint-pietersplein-romeVaticaanRomeColosseum-rome

Heerlijk lunchen in hartje Rome

Lekker aan de wandel in het centrum van de stad rond het middaguur en zin in een hapje? Het centrum van Rome biedt legio mogelijkheden om anders dan anders te lunchen. De redactie van Rome-Nu tipt enkele beproefde adresjes.

Rome_gina

GiNa†
GiNa is een stijlvolle lunchspot om de hoek van de Spaanse Trappen in Rome. Naast heerlijke pastaís en salades maken ze hier ook een goed gevulde picknickmand met broodjes, zoetigheden, fruitsalade, koffie en wijn. Natuurlijk krijg je ook een deken mee, zodat je zo kunt neerstrijken in het park van Villa Borghese.

Voor een "gewone" lunch kun je gewoon binnenwandelen. De picknickmand moet wel van tevoren besproken worden!

GiNa
Via San Sebastianello 7a, Rome

Rome_gina

Lo Zozzone
Lo Zozzone betekent letterlijk de "viezerik" in Romeins dialekt, maar dat is vast ironisch bedoeld want het is een gezellige tent waar het eten allesbehalve vies is. Ze krijgen dan ook excellente beoordelingen. Als je even wilt neerstrijken kunt je hier "gewoon" aan tafel eten, maar je kunt ook een stuk pizza kopen en dat wandelend op straat opeten!

Voor luttele euro's scoor je hier een stuk witte pizza (volgens velen de lekkerste pizza bianca in Rome), gevuld met bijvoorbeeld tonijnsalade, artisjokken, ham of gebakken mozzarella. De ambiance is eersteklas, want Lo Zozzone bevindt zich pal achter Piazza Navona.

Lo Zozzone
Via del Teatro Pace 32, Rome†

Rome_zozzone

Il Forno al Campo de' Fiori
Ook een prima adres voor een lopende lunch is een klein bakkerswinkeltje (forno is Italiaans voor oven) in een hoek van het plein Campo de' Fiori. Al sinds 1850 wordt hier volgens de buurtbewoners bij deze warme bakker (simpelweg Il Forno al Campo de' Fiori genaamd) het lekkerste brood van heel Rome gebakken.†

Rome_Forno-al-Campo-de-Fiori

Ook de pizza bianca is een aanrader: een stuk pizzadeeg als broodje, zonder tomatensaus en andere garnering. Met vers fruit van de markt stel je zo een snelle, op en top Romeinse lunch samen!

Il Forno al Campo de' Fiori
Campo de'Fiori 22-22a, Rome

Rome_forno-campo-de-fiori

Nonna papera
Ben je in de buurt van de Trevifontein, loop dan eens binnen bij Nonna Papera, "oma Eend" in het Italiaans, de grootmoeder van Donald Duck. Hier zijn ze gespecialiseerd in bruschetta, de beroemde Italiaanse dikke plakken geroosterd brood. Je kunt de klassieke variant met knoflook en tomaat nemen, maar ook bijna elke andere variatie die je maar kunt bedenken. Je vindt deze "bruschetteria" om de hoek bij de Trevifontein.

Nonna Papera
Vicolo dei Modelli 60, Rome

Rome_nonna-papera

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels