colosseum-romeVaticaanColosseum-romeRomesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein rome

Markten in Rome

Een bezoek aan een markt in Rome is misschien nog het beste te vergelijken met een bezoek aan een theatervoorstelling: er wordt tegen elkaar opgeboden, met handen en voeten onderhandeld en uiteraard luidruchtig over en weer geschreeuwd voordat een transactie tot stand komt. Zelfs over een simpel bosje rucola sta je zo een kwartier te praten.

In Rome stallen marktlui al sinds de vroegste geschiedenis van de stad hun waren uit op straat. Keizer Trajanus liet rond het jaar 100 op zijn forum al een marktcomplex aanleggen. Eeuwen later was ook de voorhal van het Pantheon als dagelijkse marktplaats ingericht. Ook vandaag de dag nog kun je overal in Rome grote en kleine markten vinden. Of je nu op zoek bent naar mooie vintage, vers fruit of bijzonder antiek: Rome is van alle markten thuis!

Rome in eigen keuken

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels