colosseum-romeColosseum-romeRomeVaticaankerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-rome

Biologische markten in Rome

Biologische producten zijn in de laatste jaren in Rome, net als op veel andere plekken, flink in populariteit gestegen. Steeds meer inwoners en ook toeristen zijn op zoek naar eerlijk, duurzaam eten van biologische oorsprong.

De redactie van Rome-Nu bezocht enkele biologische markten in Rome.

Rome_markt-circus-maximusFarmers Market Circus Maximus
Op zaterdag en zondag verzamelen zich op de Mercato di Campagna Amica, ook wel bekend als de Farmers Market, boeren uit de regio Lazio. Lokaal geproduceerde, ambachtelijke producten als honing, olijfolie, kazen, vleeswaren, vis en wijn worden uitgestald en er mag naar hartenlust geproefd worden.

Eenmaal op de markt kijk je je ogen uit: kramen vol verse groenten en fruit, vlees, kazen, vis, olijfolie, honing en talloze streekspecialiteiten. Een geweldige markt voor liefhebbers van biologische en eerlijke producten! Alle koopwaar voldoet aan het ‘nulkilometer’-principe – de afstand van het land naar de marktkraam is zo klein mogelijk.

Je vindt deze overdekte markt aan de Via San Teodoro, op een steenworp afstand van het Circus Maximus achter de Palatijn. Iedere zaterdag en zondag kun je hier de hele dag terecht (op zaterdag tot 18 uur, op zondag tot 17 uur). De markt wordt het hele jaar gehouden, behalve in de maand augustus. In juli is de markt er alleen op zaterdag.

Mercato di Campagna Amica
Via di San Teodoro 74, Rome

Rome_markt-passinoFarmer’s Market di Via Passino
In de wijk Garbatella vind je een door de Romeinen zeer gewaardeerde boerenmarkt. Hier staan elk weekend (met uitzondering van augustus) de langste rijen voor de groente- en fruitkramen, maar de verse oogst maakt het wachten meer dan de moeite waard.

Je vindt hier ook fruitsappen, smoothies, honing, jam en koekjes, allemaal vers gemaakt door kleine boerenbedrijfjes. De markt is er op zaterdag de hele dag, op zondag alleen ’s ochtends.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum 

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels