colosseum-romekerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romeVaticaanRomeColosseum-rome

Mercato Trionfale

De Mercato Trionfale is de grootste en de oudste buurtmarkt van heel Rome. Er staan ruim 270 kramen op deze overdekte markt. Het loont zeker de moeite hier even rond te struinen en je ogen de kost te geven.

De markt is verdeeld over drie secties: een groen gedeelte voor groente en fruit, een blauw gedeelte voor de verse vis en een rood gedeelte voor het vlees. Je vindt hier allerlei soorten ontbijtgranen, vleeswaren, kazen, exotische vruchten en kruiden.

Rome_markt-trionfale-mercato

Ga zeker even langs bij de stand van Peppino, die eieren, honing, eigengemaakte jam en andere producten van eigen land verkoopt. Peppino is al de derde generatie die op deze plek op de markt staat. Ook markant is Iolanda, geboren in 1923 en nog altijd achter de kraam met gedroogd fruit, kastanjes en paddenstoelen die ze van haar moeder heeft overgenomen.

Rome_markt-trionfale-peppino

Je vindt deze buurtmarkt elke ochtend (behalve op zondag) aan de Via Andrea Doria 3. Op dinsdag en op vrijdag is er ook ís middags markt. Ga je op dinsdagochtend naar de Mercato Trionfale? Dan is er aan de Via Trionfale bovendien een grote bloemen- en plantenmarkt.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels