VaticaanRomesint-pietersplein-romecolosseum-romekerst sint-pitersplein romeColosseum-rome

Antiek- en rommelmarkten in Rome

In een grote stad als Rome vind je natuurlijk ook veel antiek-, vintage- en rommelmarkten. De redactie van Rome-Nu zet een aantal van de leukste en meest bijzondere markten op een rij.

Il Mercato delle Belle Arti 
Het is voornamelijk antiek en verzamelwaar dat de klok slaat op deze markt aan de noordkant van het centrum van Rome. Maar wie goed snuffelt tussen de zeker honderd kraampjes die hier elke vierde zondag van de maand worden opgebouwd, vindt ook vintage accessoires en kunst van contemporaine kunstenaars, onder andere uit de ateliers aan Via Margutta. Een oase voor liefhebbers van kunst en antiek. Je vindt de markt in de tuinen die omsloten worden door de Viale Tiziano, de Viale delle Belle Arti en de Via Flaminia, even ten noorden van Piazza del Popolo.

Mostra Mercato Palombini 
De buitenwijk EUR, ten zuiden van het centrum van Rome, is de moeite van een bezoekje waard vanwege de interessante geschiedenis van de wijk en het bekende ‘vierkante Colosseum’. Bovendien vind je er elke eerste en derde zondag van de maand de rommel- en antiekmarkt Mostra Mercato Palombini. De markt wordt gehouden aan Viale della Civiltà del Lavoro.

Rome_vintageMercatini Artigianali & Vintage
Een vintage-markt in echte retrosfeer vind je in het Caffè Letterario (Via Ostiense 95). Elke tweede zondag en elke laatste vrijdag van de maand in de maanden januari tot en met juni is iedereen die van aparte en unieke vintage en tweedehands boeken houdt welkom in het café – om iets moois aan te schaffen, zelf spullen aan te bieden of te ruilen. De markt is er vanaf een uur of vier ’s middags en blijft bijna tot middernacht geopend.

Garage Sale, Rigattieri per Hobby
Filmsterren, politici, modegoeroes en rijke Romeinen: je kunt ze op zondag zomaar tegenkomen op de markt aan Piazza della Marina, even buiten het centrum van Rome. Het concept is dat van de Amerikaanse garage sale, oftewel het leegmaken van je garage, schuur of zolder en het verkopen van oude spullen op een kleedje voor de deur. De Romeinse variant is net wat anders: het niveau van de verkopers en de koopwaar – van vintage designer outfits tot antiekwaar en oude boeken – is hoog en je vindt niet zelden echt iets bijzonders bij een van de honderden kraampjes. De rommelmarkt wordt elke zondag gehouden, op slechts een paar tramhaltes vanaf Piazza del Popolo (tram 2 of 19).

Mercatino di Lucha y Siesta
Om de hoek bij Cinecittà, de beroemde Romeinse filmstudio’s, vind je elke tweede zaterdag van de maand een bijzondere en creatieve markt. Op de Mercatino di Lucha Y Siesta is alles origineel en handgemaakt of tweedehands: van kleding en tassen tot juwelen. Je kunt op deze markt ook proeven van smaken van over de hele wereld. De markt is te vinden in Casa Lucha y Siesta (Via Lucio Sesto 10).

Pulp Fashion
In de wijk Testaccio in Rome is elke zondagavond een bijzondere flower-power-markt te vinden met de veelzeggende naam Pulp Fashion. Het is meer een bijeenkomst dan een markt – al was het alleen maar vanwege het feit dat de markt wordt gehouden in een discotheek. Hippies, punk, en jaren zestig: dat is wat hier de klok slaat. Tussen de koopwaar vind je dan ook veel oude platen en vintage zonnebrillen, maar ook allerlei kettingen, armbanden en andere sieraden. Je vindt Pulp Fashion elke zondag tussen half zeven ’s avonds en middernacht aan Via di Monte Testaccio 64.

Shopping al Valadier
Twee zondagen per maand wordt er een vintage-markt gehouden in de Sala Valentino van Hotel Valadier. Een luxe hotel in een chique straat, en die twee aspecten kenmerken de markt zelf ook. Shopping al Valadier is tamelijk nieuw en wordt georganiseerd door Tina en Teresa Zurlo, die er in hoogsteigen persoon op toezien dat de aangeboden kleding en accessoires van hoge kwaliteit zijn. De ingang van het hotel bevindt zich aan de Via della Fontanella 15.

Nog meer antiek- en rommelmarkten in Rome:
*La Soffitta sotto i Portici, ‘de zolder onder de bogen’, vindt elke eerste, derde en vijfde zondag van de maand op Piazza Augusto Imperatore.
*de antiekmarkt op Piazza dei Quiriti, een pleintje vlak bij Vaticaanstad, elke eerste zondag van de maand.
*Anticaglie a Belle Arti, elke vierde zondag van de maand op Piazzale delle Belle Arti.
*de antiekmarkt bij de Ponte Milvio, elke eerste én tweede zondag van de maand.
*de antiekmarkt bij de Porta Pia, elke tweede zondag van de maand aan de Via Nomentana.
*Ieri, Oggi e Domani (‘Gisteren, Vandaag en Morgen’), elke derde zondag van de maand aan de Via Sacco e Vanzetti.
*de antiekmarkt in het park van Villa Glori, iedere derde zondag van de maand.
*de antiekmarkt aan Piazza Verdi, iedere derde zondag van de maand, tussen Villa Borghese en Villa Ada
*liefhebbers van vintage kleding kunnen in Rome terecht op de Vintage market e non solo…, elke tweede zondag van de maand in de tuin van de Circolo degli Artisti (aan de Via Casilina Vecchia 42).
*’s zomers (van 8 juni tot 15 augustus) is er elke eerste zondagmiddag en -avond van de maand ook de ‘gewone’ Vintage Market, in het Parco San Sebastiano.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels