VaticaanColosseum-romecolosseum-romesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romeRome

Met Zig en Zag naar Rome

Zig en Zag, een vrolijk getekende jongen en een net zo kleurrijk meisje, leiden hun leeftijdgenootjes graag door Rome. Op dertig interactieve kaarten vol met wetenswaardigheden en opdrachten vertellen ze over Rome en allerlei bijzondere plekken in de stad.

Kinderen leren zo niet alleen de stad goed kennen, maar worden ook gewezen op alles wat van Rome zo’n heerlijke vakantiebestemming maakt: de verschillende soorten restaurants, het Italiaanse ijs… Tegelijkertijd leren ze wat woorden en zinnetjes in het Italiaans, zodat ze zelf een ijsje of een pizza kunnen bestellen.

De kaarten zitten samen met de uitvouwbare plattegrond van Vaticaanstad in een mooi, simpel vormgegeven doosje, dat makkelijk in de koffer past. De set is nu nog alleen in het Engels/Italiaans verkrijgbaar, dus er is wel wat hulp van de ouders nodig – het grote voordeel is dat zij dan ook meteen wat Italiaans leren... 

De ZigZag City Guide is een idee van Alana Zawojski, die zich hiervoor liet inspireren door haar eerste reiservaringen, op pad met haar ouders. Alana: ‘Ik wilde graag een stadsgids maken, speciaal voor jonge kinderen, die hun niet alleen de mooiste dingen van een stad laat ervaren, maar daar ook een educatief aspect aan geeft, zonder dat het inboet aan aantrekkelijkheid en creativiteit. Met deze kaarten werkt dat enorm goed: geef kinderen wat kaarten in de hand en ze kijken echt anders naar de stad die zich voor hun ogen ontvouwt. Bovendien komen ze met de meest verrassende reacties en overpeinzingen, die hun beleving van de stad echt verdiepen.’ 

Zig Zag City Guide Rome is verkrijgbaar via de website van ZigZag City Guides.
Rome_ZigZag-reisgids 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum 

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels