sint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romecolosseum-romeVaticaanRomeColosseum-rome

Ponte Milvio

De Ponte Milvio is de meest romantische brug van Rome. Vroeger was dit gewoon een van de vele bruggen over de Tiber, nu komen er duizenden jonge mensen op af en kan de Ponte Milvio zich meten met andere grote toeristische attracties als het Colosseum en de Vaticaanse musea. Hoe dat komt?

De aanstichter van deze plotselinge populariteit is Federico Moccia, een jonge Romeinse schrijver die met zijn romans de harten van vele jongeren wist te veroveren. In zijn roman Ho voglia di te bezegelen de twee hoofdpersonen, Step en Gin, hun liefde door een fietsslot vast te maken aan een van de lantaarnpalen op de Ponte Milvio en de sleutel in de rivier te gooien.

Het boek was een geweldig succes in Italië, maar vooral nadat de roman verfilmd was, volgden honderden jonge Romeinen het voorbeeld van Step en Gin. Er is zelfs een nieuw Italiaans werkwoord door geboren: lucchettare. Lucchetto is Italiaans voor slotje; lucchettare l’amore betekent zoveel als ‘de liefde bezegelen’. Dit had zelfs tot gevolg dat de lantaarnpalen op de brug binnen de kortste keren op het punt stonden onder het gewicht van de fietssloten te bezwijken. De burgemeester van Rome besloot dan ook dat er een einde moest komen aan de slotjes op de brug.

Rome_Ponte_Milvio_HD.jpg

Website
Ook is er een website geopend waarop verliefde stelletjes vanuit de hele wereld een virtuele ketting aan de brug kunnen bevestigen, de Luchetti Ponte Milvio. Wie dus voortaan naar Rome afreist, moet niet alleen een muntje meenemen om in de Trevifontein te gooien, maar ook een degelijk Nederlands fietsslot om aan de Ponte Milvio te ketenen!

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
15-02-2014

Hansoli | Helaas zijn alle sloten in september 2012 weggehaald. Ik was net een dag te laat. De brug dreigde te bezwijken onder het gewicht van de sloten. Inmiddels zijn op meerdere plekken in Rome hangsloten gesignaleerd.

02-02-2011

Marie Florence | Verliefde stelletjes in Itali

14-09-2010

Gerry Konijnenbelt | Wij hebben in mei ook de ponte Milvio bezocht. Vanuit Nederland hebben we een slotje meegenomen waarin onze namen zijn gegraveerd en onze verkeringsdatum en het jaartal 2010. (inmiddels 40 jaar verkering!)De sleuteltjes hebben we in de Tiber gegooid. Voor altijd vereeuwigd met de eeuwige stad. Mooi hRoma Amor

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels