colosseum-romeColosseum-romekerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romeRomeVaticaan

Bocca della Verita

Pas maar op met dit oude putdeksel, dat door de Romeinen Bocca della Verita, oftewel Mond van de Waarheid, wordt genoemd! Voor je het weet ben je je vingers kwijt!

Volgens de Romeinen heeft een tovenaar ooit een vloek uitgesproken over de Mond van de Waarheid omdat hij wilde testen of getrouwde vrouwen wel zo eerlijk waren als hun mannen niet thuis waren. Sindsdien zou de Mond van de Waarheid de vingers afbijten van iedereen die ooit een leugen heeft uitgesproken. Het schijnt dat de Mond zelfs leugentjes om bestwil niet door de vingers kan zien...

Rome_Bocca_della_verit.jpg

Film
La Bocca della Veritą werd pas echt beroemd door de film Roman Holiday (1953), waarin Gregory Peck zijn hand in de mond steekt en vervolgens net doet alsof zijn vingers echt worden afgebeten. Zijn tegenspeelster, Audrey Hepburn, schrikt hier ontzettend van – en die schrik is niet gespeeld. Achteraf bleek namelijk dat deze actie van Gregory Peck niet in het script stond...

Rome_Bocca_della_verit_film.jpg

Durf jij je hand in de Mond van de Waarheid te steken tijdens een bezoek aan Rome? Laat je ouders dan wel vlug een foto maken, zodat je kunt laten zien dat je tot nu toe altijd de waarheid hebt gesproken!

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
06-05-2013

kdhdeufdhf | heel erg leukRome in eigen keuken

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels