colosseum-romeColosseum-romeRomeVaticaankerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-rome

Top-10 Leuk om te doen met kinderen in Rome

Rome is niet bij uitstek een stad om met jonge kinderen te bezoeken. Hoewel er vast genoeg historici in de dop te vinden zijn op de basisschool, geven wij voor diegenen die liever niet van kerk naar museum worden meegesleept hieronder een Top 10 van alternatieve activiteiten.

1. De koepel van de Sint-Pieter beklimmen
De Sint-Pieter is niet alleen een mooie kerk, hij is ook hoog: durf jij het aan om de de 551 treden tot de koepel te beklimmen? Het kost heel wat energie en eenmaal boven heb je vast knikkende knieën, maar wat is het uitzicht geweldig! Zie je daar in de verte het Colosseum? Of herken je een ander gebouw waar je bent geweest?

Sint-Pieter
Piazza di San Pietro, Rome

Rome_Sint_Pieter

2. Achter de schermen gluren in Cinecittà
‘Cinecittà’ is de naam van de filmstudio van Rome. Hier zijn heel veel beroemde films opgenomen en jij kunt achter de schermen mee kijken. Klop maar eens tegen die stenen muur: zie je dat hij eigenlijk van plastic is en dat je hem zo om kunt duwen? Dat is nou één van de trucs waarmee ze makkelijk films maken.

Cinecittà
Via Tuscolana 1055, Rome

Rome_cinecitta

3. Waterfietsen in het meer van EUR
Het meertje (laghetto) van de buurt EUR is eigenlijk helemaal niet zo klein. Je kunt er waterfietsen, een boottochtje maken, suikerspin eten of een tuin met watervalletjes bezoeken. Op het water zijn er roeiers te zien die aan het trainen zijn en een heleboel Romeinen komen hier graag spelen, wandelen en uitrusten. 

Laghetto dell’EUR
Passeggiata del Giappone, Rome

Rome_lago

4. Dieren kijken in Bioparco
Heb je net lekker gepicknickt of bootje gevaren in het park van Villa Borghese dan heb je misschien wel zin in een bezoek aan de dierentuin. Hou je van gladde slangen of heb je liever harige leeuwen? In Bioparco zijn honderden mooie beesten te bewonderen en sommige mag je zelfs voeren. Zoals olifant Sofia, die iedere dag om twaalf uur eten krijgt.

Bioparco
Viale del Giardino Zoologico 1, Rome

Rome_bioparco-dierentuin

5. Toveren in Luneur
Deze Tovertuin is speciaal voor kinderen tot 12 jaar. Er zijn meer dan driehonderd verschillende planten en er is van alles te doen: er worden workshops gegeven, je kunt er spelletjes doen, een ritje in de draaimolen maken of naar een voorstelling kijken. Heb je genoeg geld bij je? In dit park betaal je met de speciale munt, de Luna-lire!

Luneur Park
Via delle Tre Fontane, Rome

Rome_luneur-park

6. Spelend leren in Explora
In dit museum valt heel wat te ontdekken voor kinderen. Je verandert in een treinmachinist en ziet zo hoe het eraan toegaat in een echte hogesnelheidstrein. Je leert wat je allemaal kunt doen met gerecycled plastic. En hoe lang is de slurf van een olifant eigenlijk? Of wat meet je met een duim? Kijk om je heen en raak alles maar aan!

Explora
Via Flaminia 80-86, Rome Rome_explora

7. Door het sleutelgat op de Aventijn gluren
De Aventijn is een van de zeven heuvels waarop Rome gebouwd is. Ooit kregen de ridders van Malta er een stuk grond van de paus. Ze legden een gigantische tuin aan, maar daar mag je helaas niet in. Wat wel aardig van de ridders is, is dat je door het sleutelgat van de toegangspoort mag gluren. En wat je dan ziet...

Sleutelgat Aventijn
Piazza dei Cavalieri di Malta, Rome

Rome_sleutelgat-aventijn

8. Van de glijbaan glijden in Trastevere
In het centrum van Rome zijn niet zoveel speeltuinen. Op Piazza San Cosimato in de wijk Trastevere vind je er gelukkig een, maar hij is vooral geschikt voor de kleintjes. Het is er altijd lekker druk en de ouders zitten er gezellig te babbelen. Niet ver er vandaan is een heerlijke ijszaak, dus als je mama en papa lief aankijkt, mag je misschien een ijsje!

Speeltuin
Piazza San Cosimato, Rome

9. Je hand in de ‘Mond van de Waarheid’ stoppen
Jakkes, wat een engerd! Het is Oceanus die je met open mond aanstaart. Vroeger geloofden de mensen dat als je niet de waarheid sprak, je hand door deze zeegod werd afgebeten. Eigenlijk is het gewoon een putdeksel van een oude tempel. Maar toch is het spannend om je hand erin te steken: durf jij het?

Mond van de Waarheid
Piazza della Bocca della Verità, Rome

Rome_bocca-della-verita

10. Over het heelal leren in het planetarium
Het planetarium van Rome bevindt zich tijdelijk in de wijk San Lorenzo. Je kunt er een reis door het universum maken langs planeten en door sterrenstelsels. Het is een prachtige ervaring die door geavanceerde techniek mogelijk wordt gemaakt. Opgelet: vooralsnog zijn de meeste attracties in het Italiaans.

Rome_planetario

Roma Planetario
Via dello Scalo San Lorenzo 10, Rome

Geschreven door Tessa Vrijmoed

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels