Colosseum-romesint-pietersplein-romeRomecolosseum-romekerst sint-pitersplein romeVaticaan

Time Elevator

Een reis naar Rome is een reis terug in de tijd. De stad kent ruim 3000 jaar geschiedenis en hoewel die historie op veel plekken in de stad bijna tastbaar is, is het soms moeilijk voor te stellen hoe het er zo lang geleden in Rome aan toe ging.

Rome__time_elevator_rome-1.jpgEen aantal Romeinen bedacht daarom een spectaculaire attractie, de Time Elevator, die je mee terug in de tijd neemt. Dankzij deze ‘tijdmachine’ ben je bijvoorbeeld getuige van de moord op Julius Caesar en van Michelangelo’s worsteling om het plafond in de Sixtijnse Kapel te beschilderen.

Door middel van panoramische projecties, beweegbare zitjes en speciale geluidseffecten sta je midden in het Rome van de keizers en de kunstenaars die hun sporen voor eeuwig hebben achtergelaten. De tijdmachine brengt je gelukkig ook weer terug in het heden; de voorstelling eindigt met een schitterende vlucht over het Rome zoals we dat nu kennen. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten en is in zes talen te beluisteren. En hoewel de voorstelling voor volwassenen nog wel eens een beetje makkelijk of flauw kan overkomen, is het voor kinderen (vanaf 5 jaar) een geweldige belevenis om de geschiedenis van Rome zo tot leven te zien komen.

Time Elevator Roma
Via SS Apostoli 20 (dicht bij Piazza Venezia)

Voorstellingen beginnen elk uur. De eerste tijdreis vindt plaats om 10.30 uur; de laatste om 19.30 uur. Tickets zijn wel aan de dure kant; volwassenen en kinderen vanaf 11 jaar betalen 12 euro; kinderen tot 11 jaar betalen 9 euro. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels