RomeColosseum-romeVaticaansint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romecolosseum-rome

Rome alla Moda - een modewandeling

In Rome kun je als modeliefhebber je hart ophalen! Het is goed shoppen in de verschillende buurten die de stad rijk is, van†de winkeltjes vol vintage kleding in de hippe wijk Monti tot de de luxe boetiekjes rondom het Piazza di Spagna. Zorg voor een gevulde portemonnee (of beter nog, een†creditcard) en†de†redactie van Rome-Nu neemt je mee naar het Roma della moda!

Rome_mode-roma-alla-moda-muji.jpgIn de wijk Monti vind je de leukste modeateliers en vintagewinkeltjes van de stad. De straatjes ten westen van de Via Cavour trekken veel jonge ontwerpers aan, waardoor het aanbod voortdurend wisselt. Je vindt er voor ieder wat wils: tassen, jurkjes, design, hoeden, babykleding en mooie pakken. Al slenterend door de wijk kom je vanzelf bij de Via Nazionale, waar veel internationale kledingwinkels een vestiging hebben maar waar ook genoeg bijzondere boetiekjes te vinden zijn. Ook is hier in de buurt de Romeinse vestiging van Muji (aan de Via del Tritone 199) gevestigd, een soort Japanse HEMA en erg populair!

Rome_mode-roma-alla-moda-Corazzieri.jpgOp het Piazza del Quirinale zie je heel andere kleding: hier houden de Corazzieri, de presidentiŽle lijfwachten, de boel goed in de gaten in een uniform met stalen borstplaten, gepluimde helmen en angstaanjagende sabels. Elke dag om 12.00 uur precies is er een ceremoniŽle wisseling van de wacht. Via de Trevifontein, waarin Anita Ekberg een nachtelijke duik nam maar waarin wij slechts een muntje gooien om nog een keer naar deze modieuze stad terug te keren, wandel je naar het Piazza di Spagna.

Rome_mode-roma-alla-moda-Giorgio-Sermonetasmall.jpgHier vind je onder andere een winkeltje met alleen maar leren handschoenen, Giorgio Sermoneta. Maar ook voor stropdassen, jeans, jurkjes en schoenen kun je op en om het Piazza di Spagna terecht. In de Via Condotti vind je vooral de grote modemerken als Armani, Gucci en Prada. GiNa is een hippe lunchplek in een klein achterafstraatje niet ver van de Spaanse Trappen. Heerlijke broodjes, salades en pastaís, onovertroffen taart in een strak, wit interieur. Voor wie liever in de buitenlucht luncht, is er een goedgevulde picknickmand waarvan je in het nabijgelegen groen op de Pincio-heuvel kunt genieten.

Na een lange lunch is het tijd voor de mooie galerietjes in de Via Margutta. In de parallel lopende Via del Babuino opnieuw veel fijne modewinkels, maar ook een heel mooie kantoorboekhandel, Fabriano, met naast schrijfwaren ook sieraden van papier. In de Via del Corso kun je je hart ophalen aan schoenen en accessoires. Hier vind je de bekende, meer betaalbare kledingwinkels als Benetton en Zara. Deze laatste ligt overigens in de Galleria Alberto Sordi, Romes mooiste winkelgalerij.
Rome_mode-roma-alla-moda-Galleria-Alberto-Sordi.jpg
Bij een nieuwe outfit hoort natuurlijk ook een lekker geurtje! Bij parfumbar Olfattorio (Via di Ripetta 34) kun je een geurtje uitzoeken dat helemaal bij jou en je nieuwe aanwinsten past. Kopen kun je er helaas niets, maar je krijgt uiteraard een lijstje mee met winkels waar je Ďjouwí geurtje kunt aanschaffen.

Net achter het Pantheon vind je overigens ook een heel bijzondere modestraat: in de Via dei Cestari zijn de etalages gevuld met kleding voor priesters, nonnen en andere geestelijken. En dat terwijl de paus toch echt een paar Prada-schoenen naast zijn bed heeft staanÖ Voor wie liever zelf met stoffen aan de slag gaat, biedt de Pantheon-buurt nog een extraatje: aan het Piazza della Rotonda (op nummer 61) vind je de oudste stoffenwinkel van ItaliŽ, volgens de eigenaresse Maria Magauda althans. Giorgi & Febbi werd namelijk in 1784 geopend, en dat is lang voordat ItaliŽ een eenheid werd! Loop zeker even binnen om alle exclusieve stoffen en de verhalen van de eigenaresse te bewonderen.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels