Romecolosseum-romeColosseum-romekerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romeVaticaan

Monumenten en bezienswaardigheden in Rome

Rome staat bekend om het grote aantal monumenten en bezienswaardigheden. Op elke straathoek is wel iets bijzonders te zien: van het indrukwekkende Colosseum tot het statige Vaticaan en van barokke fonteinen tot buitenhuizen uit de renaissance. Kleurrijke mozaïeken, intieme kerkjes met de mooiste fresco’s en eeuwenoude pleinen waar ’s avonds het glas geheven wordt, Rome-Nu heeft de highlights van de Eeuwige Stad op een rijtje gezet.

Heb je eenmaal bekende en prachtige locaties als het Forum Romanum, de Trevifontein en de Engelenburcht gezien, dan wil je wellicht méér. Ook in dat geval helpt onze redactie je graag verder. We brengen je naar de Romeinse huizen onder Palazzo Valentini. Naar de kilometers lange Via Appia Antica. Dagen je uit je hand in de Mond van de Waarheid te steken. En horen graag ook jóuw tips over nieuwe of juist hele oude pareltjes van Rome om onze website mee aan te vullen.

Rome met kinderen

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels