Romekerst sint-pitersplein romecolosseum-romeColosseum-romeVaticaansint-pietersplein-rome

Villa Borghese

Dit enorme park was ooit de achtertuin van kardinaal Scipio Borghese. Nu is het een heerlijk rustige plek voor wie de drukte van Rome even wil ontvluchten.

Hoewel het park van de Villa Borghese uitermate geschikt is om uit te rusten en bij te komen van alle indrukken die je hebt opgedaan van Rome, hoef je je hier zeker niet te vervelen. Villa Borghese is is namelijk niet alleen een fijne groene oase in het centrum van Rome, maar ook hťt park voor kunstliefhebbers.

TIP van de redactie van Rome-Nu: bestel je tickets voor Villa Borghese en Galleria Borghese online en ontloop de wachtrij bij de kassa!

Bestel hier je ticket voor Galleria Borghese online

Rome_borghese-1126970.jpg

Musea
De indrukwekkende kunstcollectie van de familie Borghese vond onderdak in het Casino Nobile midden in het park, waar tegenwoordig het nationale museum Galleria Borghese gevestigd is. In dit museum huist een geweldige collectie topstukken van zowel schilder- als beeldhouwkunst. Je vindt er onder meer werken van Bernini, RafaŽl, Caravaggio, Titiaan en Rubens.

Rome_Borghese_bernini-1123417.jpg

Aan de rand van het park ligt bovendien het Museo Nazionale Etrusco di Villa Giulia, het nationale museum van Etruskische kunst. Het palazzo dateert uit de zestiende eeuw en was ooit het zomerverblijf van paus Julius III. Sinds 1889 herbergt het een indrukwekkende collectie schatten van de Etruskische beschaving.

Het nationale museum voor moderne kunst (Galleria Nazionale díArte Moderna), eveneens aan de rand van het park, is een overblijfsel van de Wereldtentoonstelling van 1911 in Rome. Hier vind je geen meesters van de barok of renaissance, maar werken van Italiaanse kunstenaars uit de negentiende en twintigste eeuw (o.a. Marini, De Chirico). De collectie omvat ook internationale kunst uit dezelfde periode, bijvoorbeeld van Kandinsky en Mondriaan.

Zie voor meer informatie over de attracties in het park van Villa Borghese: Galleria Borghese, het park van Villa Borghese en Rome met kinderen.

Rome_borghese-173318.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels