Colosseum-romeVaticaankerst sint-pitersplein romecolosseum-romeRomesint-pietersplein-rome

Musea in Rome

Rome is bezaaid met overblijfselen uit andere periodes, van de oudheid tot de middeleeuwen en van de renaissance tot de 21e eeuw. Al die zuilen, beelden en gebouwen uit voorbije tijden passen natuurlijk niet in een museum: zij maken van de stad eigenlijk zelf één groot openluchtmuseum. Wat te kostbaar is om buiten te blijven is ondergebracht in een van de tientallen musea in Rome. En die wil je als bezoeker van de Eeuwige Stad natuurlijk niet missen.

Wat er in de musea in Rome te zien is, is immers net als het moois op straat vaak van onmetelijke schoonheid. Griekse vazen, Romeinse beelden, fresco’s, schilderijen, moderne kunst, wassen beelden en zelfs computerspelletjes krijgen een plek in een museum. Een overzicht van vaste collecties vind je hieronder, terwijl de Agenda je op de hoogte houdt van tijdelijke tentoonstellingen. Wil je alvast advies? Sla dan in de categorie bekende musea zeker niet de Vaticaanse Musea over en bezoek de inspirerende kunstverzamelingen in Galleria Doria Pamphilj als je liever niet onder de voet gelopen wilt worden .

Roma Amor

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels