Romekerst sint-pitersplein romecolosseum-romeColosseum-romesint-pietersplein-romeVaticaan

Op bezoek bij de Etrusken

Met de opening van Villa Poniatowski, vlak bij de Villa Giulia, kan Rome trots zijn op een museumcomplex dat helemaal is gewijd aan de voorouders van de Romeinen, de Etrusken.

In het Museo Nazionale Etrusco di Villa Giulia e Villa Poniatowski, zoals het nieuwe complex voluit heet, ga je als het ware echt op bezoek bij de Etrusken. Aan de hand van de meest uitgebreide en mooiste collectie Etruskische kunst leer je dit mysterieuze volk stap voor stap kennenů

Rome_Museo_Nazionale_Etrusco_di_Villa_Giulia.jpg

De collectie van het museum bestaat onder andere uit beelden, gebruiksvoorwerpen en grafkisten van de Etrusken. Een van de mooiste dingen die er te zien zijn, is de zogenaamde Sarcofaag van de Echtgenoten. Op de grafkist zie je een echtpaar, prachtig uitgehouwen in steen, dat liefdevol en sereen samen naar de bezoeker kijkt. Voor nu lijkt dat heel gewoon, maar in die tijd (rond 500 voor Christus) was het heel uitzonderlijk om de liefde tussen man en vrouw op deze manier vol genegenheid uit te beelden.

Rome_Museo_Nazionale_Etrusco_di_Villa_Giulia_2.jpg

Het Etruskisch Museum bevindt zich aan de rand van Villa Borghese. De Villa Giulia, waar een deel van de collectie van het museum is gehuisvest, was het voormalige zomerverblijf van Julius III. Michelangelo zou nog aan de totstandkoming ervan hebben meegewerkt.

Rome_Museo_Nazionale_Etrusco_di_Villa_Giulia_3.jpg

Museo Nazionale Etrusco di Villa Giulia
Piazzale di Villa Giulia 9, Rome

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels