Colosseum-romekerst sint-pitersplein romeRomesint-pietersplein-romeVaticaancolosseum-rome

Galleria Nazionale d'Arte Moderna (GNAM)

Galleria Nazionale d'Arte Moderna in Rome vertelt aan de hand van een reeks prachtige werken de ontwikkeling van de moderne kunst en de geschiedenis van ItaliŽ.

Tijdens een stedentrip naar Rome ben je waarschijnlijk niet in de eerste plaats op zoek naar moderne kunst, maar dit museum is zeker een bezoek waard! GNAM werd opgericht in 1883 om als nationaal museum een bijdrage te leveren aan de nationale eenheid in ItaliŽ, na de eenwording in 1861.

Rome_Galleria_nazionale_d'arte_moderna,_front.jpg

Tot aan de Tweede Wereldoorlog werd in het museum vooral† hedendaagse kunst aangekocht en tentoongesteld. En dan met name kunst die de Italianen een gevoel van 'trots op het vaderland' moest geven.

Oorlog
Op de begane grond van GNAM zie je met name nationale werken met onderwerpen als het dagelijks leven en landschappen en oorlogen uit de Italiaanse geschiedenis. In de Sala La Geurra zie je enorme doeken van oorlogstaferelen, met een heldenrol voor de Italianen...

Na de Tweede Wereldoorlog kwam er meer belangstelling voor moderne kunst, en ook provocerende en opzienbarende werken. Zoals je in de zaal met de titel 'Scusi, ma Ť arte questa?' (sorry, maar is dit kunst..?)

Het museum is gevestigd in het imponerende Palazzo Belle Arti, dichtbij Villa Borghese. Het palazzo is in 1911 gebouwd voor de Wereldtentoonstelling ter ere van het vijftigjarige bestaan van ItaliŽ.

Rome_Galleria_nazionale_d'arte_moderna,_sala_di_canova_01.jpg

Galleria Nazionale d'Arte Moderna (GNAM)
Viale delle Belle Arte 131, Rome

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels