sint-pietersplein-romecolosseum-romeVaticaanColosseum-romekerst sint-pitersplein romeRome

Rome in het klein

In het Museo della Civilta Romana zie je hoe de Eeuwige Stad er in de vierde eeuw na Christus uitzag. Het museum heeft een uitgebreide collectie reproducties van beelden, gebouwen en monumenten die in Rome hebben gestaan en waarvan we nu voornamelijk nog de restanten zien.

Het mooiste is misschien wel het schaalmodel van Rome, waarbij het Colosseum, het Forum Romanum en het Pantheon zijn nagebouwd zoals ze er in de vierde eeuw uitzagen. Zo kun je zien hoeveel winkels het Forum Romanum telde, hoe het Colosseum er in al zijn glorie†uitzag en hoe vol het Forum eigenlijk was, met al die gebouwen waarvan nu nog soms wat stenen of zuilen zijn overgebleven.

Rome_Museo_Civilta_Romana_colonnato_fronte.jpg

Het museum is gevestigd in de wijk EUR, die†Mussolini liet bouwen†voor de Wereldtentoonstelling van 1942. Vanwege de uitbraak van de Tweede Wereldoorlog is deze Wereldtentoonstelling nooit doorgegaan, maar Mussolini heeft ervoor gezorgd dat de EUR-wijk wel werd afgebouwd. Het is nu een van de meest bijzondere buitenwijken van de stad.

Het†Museo della Civilta Romana†is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 9.00 tot 14.00 uur; op zondag kun je er†terecht van 9.00 tot 13.30 uur.††

Rome_Museo_della_Civilta_Romana_-_plastico_della_Roma_arcaica.jpg

Museo della Civilta Romana
Piazza G. Agnelli 10, Rome

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels