colosseum-romeRomekerst sint-pitersplein romeColosseum-romesint-pietersplein-romeVaticaan

Museo delle Illusioni - Museum der Illusies

Het Museo delle Illusioni (Museum der Illusies) in Rome is een interactief museum waar bezoekers kunnen genieten van verschillende soorten optische illusies en interactieve tentoonstellingen. Het museum is ontworpen om bezoekers te verbazen en te laten nadenken over hoe onze hersenen werken om onze perceptie van de wereld om ons heen te vormen.†Het museum is in november 2022 geopend aan de Via Merulana.†

Het†Museo delle Illusioni heeft diverse kamers en tentoonstellingen waarin optische illusies en trucs worden getoond, waaronder 3D-schilderijen, hologrammen en spiegelzalen. Het museum is geschikt voor alle leeftijden en is een populaire attractie voor gezinnen, koppels en groepen vrienden die op zoek zijn naar een unieke en vermakelijke ervaring. Het museum mikt ook op groepen studenten en scholieren en bedrijven die een bezoek kunnen aangrijpen als een soort teambuilding.†Het Museo delle Illusioni in Rome is geen Italiaanse primeur. Er bestaat al een soortgelijk museum in Milaan. Wereldwijd zijn er 38.

Rome_museo-delle-illusioni

Ervaringen
De bedoeling is om je geest en je ogen dingen te laten zien die in werkelijkheid onmogelijk zijn. Bezoekers krijgen er te maken met ongeveer zeventig verbluffende visuele, zintuiglijke, geestverruimende en soms bizarre ervaringen. Zo is er een kamer met oneindige reflecties en schijnbaar erg diepe putten en een ruimte die de wetten van de zwaartekracht lijkt te tarten en waarbij het onduidelijk is of de vloeren vlak of of hellend zijn. Een andere kamer verandert bezoekers in miniatuurmensen of, soms net het omgekeerde, in reuzen.†De collectie van het museum bestaat uit meer dan 70 attracties die betrekking hebben op wetenschap, met name natuurkunde en psychologie.

Vortex-tunnel†
Het museum biedt ook een collectie vreemde hologrammen en je kan jezelf bekijken door een gigantische caleidoscoop of een bezoek te brengen aan de zogenaamde Vortex-tunnel.†Volgens het museum zorgt deze laatste voor een bijna gekmakende ervaring. Het is vrijwel onmogelijk om rechtop te staan en erdoor te lopen. Via een loopbrug moet je proberen jezelf door een draaiende cilinder te navigeren.

Rome_museo-delle-illusioni-vortex

Het†Museo delle Illusioni is niet statisch, het is een ruimte waar mensen creatief kunnen zijn en plezier kunnen hebben. Binnen mag er geŽxperimenteerd, gelachen, gefotografeerd en veel dingen gedaan worden die normaal niet in een museum mogen. Je kan er volop experimenteren en, meestal nogal ongewoon in musea, ook fotoís maken van de verschillende optische illusies. Het museum dringt er zelfs uitdrukkelijk op aan een camera mee te brengen en bovendien te zorgen voor voldoende opslagcapaciteit op je geheugenkaartje.

Museo delle Illusioni†is geopend van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 20.30 uur (laatste toegang om 19.30 uur) en van vrijdag tot en met zondag van 10.00 tot 21.00 uur (laatste toegang om 20.00 uur).†In het weekend en op feestdagen dien je verplicht vooraf online te boeken.

Museo delle Illusioni
Via Merulana 17, Rome

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels