Vaticaancolosseum-romesint-pietersplein-romeColosseum-romeRomekerst sint-pitersplein rome

Crypta Balbi in Rome

Ook de Crypta Balbi behoort tot het complex van het Museo Nazionale Romano in Rome. Hoewel de naam doet vermoeden dat het hier om een crypte gaat,†was de Crypta Balbi in werkelijkheid een deel van het Theater van Balbus, dat in de Romeinse tijd op het Campo Marzio, oftewel het Marsveld lag, net als het Theater van Marcellus en het Theater van Pompeius.

Lucius Cornelius Balbus, naar wie het theater is vernoemd, was een Romeinse generaal. Achter het podium van 'zijn' theater bevond zich een grote porticus, die de Crypta Balbi werd genoemd. Dit was oorspronkelijk een rechthoekig door open zuilengalerijen omsloten plein, met in het midden een kleine tempel.

Rome_Crypta-Balbi-Rome-information.jpg

Na de grote brand in 80 na Christus werd de porticus geheel herbouwd. In plaats van de zuilengalerijen werd er een geheel nieuw gebouw neergezet, dat meerdere verdiepingen telde. De buitenmuur werd dichtgemetsteld, waarschijnlijk om de hitte beter buiten te kunnen houden. Op de begane grond waren open arcaden waarin winkeltjes gevestigd waren, net als bij het Theater van Marcellus.

De Crypta Balbi is deels bewaard gebleven. Naast de resten van de oude porticus vind je in het museum ook allerhande vondsten die ter plaatse zijn opgegraven. Om dit alles goed in de geschiedenis van het Romeinse rijk te kunnen plaatsen,†heeft men een tentoonstelling ingericht over hoe Rome er tussen de vijfde en tiende eeuw na Christus uit heeft gezien.†

Rome_Crypta-Balbi.-La-strada.jpg

Nationaal Museum Rome
Crypta Balba is onderdeel van het Nationaal Museum van Rome (Museo Nazionale Romano), samen met Palazzo Altemps, Palazzo Massimo alle Therme en de Thermen van Diocletianus. Met een ticket heb je toegang tot alle vier vestigingen. Een ticket is drie dagen geldig.

Bestel hier je ticket voor Museo Nazionale Romano en Crypta Balbi

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels