Vaticaancolosseum-romesint-pietersplein-romeColosseum-romekerst sint-pitersplein romeRome

Galleria Corsini in Rome

De Galleria Corsini in Rome bevat, net als het Palazzo Barberini, een deel van de collectie van de Galleria Nazionale d'Arte Antica. Naast een grote collectie Italiaanse meesters hangen hier ook werken van noorderlingen als Rubens en Van Dyck.

Een ding is zeker: je stapt niet als eerste over de†drempel van het†Palazzo Corsini in Rome. Veel bekende bezoekers gingen je al voor: Michelangelo, Bramante, Erasmus en Christina, de koningin van Zweden, die hier overigens†in 1689 overleed.†Haar†kamer, misschien wel de mooiste†van het hele palazzo,†is nog steeds te bezoeken.

TIP: Bestel je tickets voor Galleria Corsini van tevoren online!†

Bestel hier tickets voor Galleria Corsini

Caravaggio
Aan de wand van de zalen in het palazzo hangen onder andere Johannes de Doper van Caravaggio, Het laatste oordeel van Beato Angelico en Madonna met kind van Gentileshi.

Galleria Corsini bezit ook veel werken van schilders uit onze streken, zoals Rubens, Van Dyck en Vanvitelli (Van Wittel).

Palazzo Corsini
Via della Lungara 10, Rome

Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 8.30 tot 19.30 uur.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
07-03-2014

Hansoli | Weet je dat ik jarenlang dit museum voorbij ben gelopen? Het is mmooie wandelroute van de Engelenburcht naar Trastevere. Als ik niet vergis is het recht tegenover het Farnesina, die mooie villa met de engeltjes van Rafaello. Ga er volgende maand toch maar eens binnenkijken. Ik hou je op de hoogte.Rome in eigen keuken

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum†

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels