colosseum-romeRomeColosseum-romeVaticaankerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-rome

OV-kaartjes in Rome

Wie in Rome veel gebruik wil maken van de bus en/of de metro, doet er goed aan een van de volgende kaartjes te kopen.

Rome_metropas-ov*BIT (Biglietto Integrato a Tempo) - dit kaartje kost € 1,50 en is geldig voor 1 rit met de bus of de metro. Vanaf het moment dat je het kaartje afstempelt, is het maximaal 100 minuten geldig.

*BIG (Biglietto Integrato Gornaliero) - met deze dagkaart kun je een dag lang onbeperkt gebruik maken van de bus, de metro en de trein, zolang je binnen de gemeentegrenzen van Rome blijft. Je kunt er dus bijvoorbeeld wel mee naar Ostia, maar niet naar Tivoli of Fiumicino. Zo'n dagkaartje kost € 7,00.

*BTI (Biglietto Turistico Integrato) - met dit toeristenkaartje kun je twee (48 uur) of drie dagen (72 uur) lang gebruik maken van het openbaar vervoer binnen de Romeinse gemeentegrenzen. Het kaartje kost € 12,50 voor 2 dagen en € 18,00 voor 3 dagen. Let wel: het kaartje verloopt om middernacht op de derde dag dat je het gebruikt; het is dus niet precies 3 x 24 uur geldig.

*CIS (Carta Integrata Settimanale) - met dit kaartje (€ 24,00) kun je een week lang gebruik maken van al het openbaar vervoer in Rome. Let wel: het kaartje verloopt om middernacht op de zevende dag dat je het gebruikt; het is dus niet precies 7 x 24 uur geldig.

TIP: Met de Roma Pass of Omnia Card kun je in Rome gratis en onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer. Bestel deze handige kaarten vantevoren online!

Bestel de Roma Pass of Omnia Card en rijd gratis met het OV in Rome!

Blijf je veel langer, dan is het wellicht voordeliger om een maandabonnement te nemen. Dan reis je een maand lang onbeperkt door de stad, of je nu de bus, de metro of de trein neemt.

Rome_metropas-ov-kaartTickets kopen
Het aanschaffen van een meerdaags kaartje scheelt niet alleen vaak veel geld, maar ook tijd. In Rome kun je namelijk geen kaartje kopen in de bus, de tram of de metro - dat kan alleen bij een tabakswinkel (herkenbaar aan de grote T aan de gevel) of bij een krantenkiosk. Gelukkig staan er steeds vaker automaten bij de grotere bushaltes, zodat je ook een kaartje kunt kopen als de kiosk of tabakswinkel al lang gesloten is. Hier kun je ook terecht voor een meerdaags kaartje. Zorg wel dat je wat kleingeld op zak hebt, want de automaten kunnen vaak geen grote bedragen teruggeven.

Kijk voor meer informatie over deze OV-kaartjes op de website van ATAC, het vervoersbedrijf in Rome.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum 

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels