kerst sint-pitersplein romeRomecolosseum-romeColosseum-romesint-pietersplein-romeVaticaan

Taxi in Rome

In Rome rijden elke dag opnieuw duizenden taxiís rond. Wil je gebruik maken van een taxi, wandel dan naar een van de vele taxistandplaatsen (bijvoorbeeld bij Largo di Torre Argentina, bij het operagebouw aan de Via Nazionale, bij Stazione Termini of rechts van het Pantheon) of bel een van de taxicentrales (zie hieronder voor de nummers). Het is verre van gebruikelijk om een taxi op straat aan te houden.

Rome_rome-taxi-1.jpgLet er bij het nemen van een taxi wel op dat je niet in een illegale taxi stapt, die vaak duurder zijn dan de legale taxiís. Legale taxiís herken je allereerst aan hun witte kleur, en aan de grote gele sticker op de zijkant van de auto, waarop staat vermeld dat de taxi is goedgekeurd door de gemeente Rome. Verder heeft een legale taxi een taxibordje op het dak en een meter waarop je de ritprijs kunt aflezen.

Voor de legale taxiís hanteert de gemeente vaste tarieven. Daarnaast zijn er vaste toeslagen voor als je bijvoorbeeld bagage meeneemt (dit kost Ä 1,00 extra per stuk bagage), als je een taxi wilt nemen op zon- of feestdagen of na 22.00 uur.

Voor de reis naar het vliegveld gelden eveneens vaste tarieven. Zo betaal je van en naar Aeroporto Leonardo da Vinci (Fiumiciono) Ä 40,00; een ritje van of naar Ciampino kost je Ä 30,00.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels