kerst sint-pitersplein romeVaticaansint-pietersplein-romeRomeColosseum-romecolosseum-rome

Rome op de fiets

Wat is er nu leuker dan Rome op de fiets verkennen? Dankzij Bikesharing kun je nu op 27 verschillende plekken in Rome de fiets pakken, voor bijvoorbeeld een tochtje langs de Tiber, over de Via Appia Antica of naar de verder weg gelegen bijzienswaardigheden als de Santa Costanza, de Villa Torlonia of de Ponte Milvio. Een andere mogelijkheid bieden de fietstours van Bajabikes in Rome, met Nederlandstalige begeleiding. Óf je gaat Rome verkennen met je eigen fiets!

Rome_fietsenEen typisch Italiaans vervoersmiddel is de scooter, en dan vooral de Vespa. Deze scooter behoort dan ook echt tot het straatbeeld van Rome. Overal zijn parkeerplekken te vinden voor deze scooters en als toerist is het ook een erg leuke belevenis om de stad op deze manier te ontdekken. Het gaat er echter allemaal wel wat hectischer aan toe op de Romeinse wegen en daar moet je zeker rekening mee houden.

Voor de Nederlandse fietser is het dan wellicht veiliger om er op uit te trekken op het oude vertrouwde vervoersmiddel: de fiets. Ook in Rome is dat een perfecte manier om de stad te ontdekken. Je kan gemakkelijk tussenstops houden bij de bezienswaardigheden die men wil bezoeken en dit vervoersmiddel voelt wellicht vele malen veiliger aan dan de Vespa voor de ongeoefende scooterrijder in deze drukke stad.

Route
Bij het kiezen van de route moet er eerst bedacht worden wat het doel van de trip is. Wil de natuur rondom Rome ontdekken, kies je er voor om de oude stad te ontdekken of wil je juist een tocht maken langs de lekkerste ijssalons in Rome?

In en rondom Rome zijn er in ieder geval meer dan genoeg routes waaruit men kan kiezen. Er zijn ook meerdere bedrijven die fietstours aanbieden in de stad, zoals bijv. Bajabikes. Bajabikes is een Nederlandse organisatie die in Rome diverse fiets- en wandeltours aanbiedt met Nederlandstalige begeleiding.

Maar als echte Nederlander kan je natuurlijk ook de eigen fiets vanuit Nederland meenemen. Zorg er van te voren dan wel voor dat je fiets helemaal tip top in orde is. Dat houdt niet in dat je direct een hele nieuwe fiets aan moet schaffen, maar het is verstandig om de fiets een kleine opknapbeurt te geven voor vertrek. Op Bikester.nl kan je gemakkelijk de benodigdheden hiervoor vinden, zodat je tijdens de fietstour niet voor onverwachte problemen komt te staan. Door zelf een fiets mee te nemen zorg je ervoor dat je veel meer vrijheid hebt, je kan zelf de route uitstippelen en zo heb je het heft in eigen handen.

Stadsroute
Tijdens een stadsroute door Rome is het de bedoeling dat je de mooiste en bekendste bezienswaardigheden te zien krijgt die Rome te bieden heeft. Het is het leukste om er een kaart van Rome bij te pakken en met punten aan te geven waar de bijzonderheden zich bevinden, en waar de route dus zeker langs moet voeren. Een voorbeeld van zo'n 'stippelroute' kunnen de volgende bezienswaardigheden zijn, die al in de juiste volgorde staan aangegeven: Forum Romanum, Colosseum, Boog van Constantijn, Thermen van Caracalla, Aureliaanse Muur, Piramide van Gaius Cestius, Testaccio, Circus Maximus, Bocca della Veritą, Tiber, Engelenburcht, Sint-Pieter en Vaticaan, Piazalle Guiseppe Michelangelo, Trastevere, Piazza Navona. Door de route langs deze highlights van Rome te laten voeren, zie je zeker een groot deel van de bezienswaardigheden van Rome!

(Bron: Bikester.nl) 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels