kerst sint-pitersplein romecolosseum-romeVaticaanRomesint-pietersplein-romeColosseum-rome

Parken en tuinen in Rome

Rome telt een groot aantal parken. Het bekendste is waarschijnlijk Villa Borghese, ooit de achtertuin van kardinaal Scipio Borghese. Je kunt hier onder andere bootje varen, naar de dierentuin en musea bezoeken. Door zijn centrale ligging komen er de meeste toeristen op af voor een moment rust. Maar er zijn nog veel meer groene pareltjes in Rome, ideaal om even uit te rusten of gezellig te picknicken.

De redactie van Rome-Nu geeft je graag een overzicht van deze oases van stilte in het vaak hectische Rome. Ben je de buurt van de Aventijn aan het verkennen, wandel dan eens door de Rozentuin of de Sinaasappeltuin. In de buurt van de Janiculusheuvel vind je het gigantische Villa Pamphilj en, tegen Trastevere aan, de botanische tuin. Centraal in de stad liggen de Vaticaanse tuinen, het Pincio-terras en het parkje Viale Carlo Felice.

Mocht je een verblijfplaats hebben gevonden die wat verder weg ligt, dan heb je misschien het geluk Monte Mario (west-Rome), Villa Ada of Villa Glori (noord-Rome) of Villa Torlonia (noordoost-Rome) te kunnen bezichtigen. En, om verwarring te voorkomen: 'villa' betekent in al deze gevallen ‘park’.

Rome met kinderen
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels