kerst sint-pitersplein romecolosseum-romeVaticaanRomeColosseum-romesint-pietersplein-rome

Tuinen op de Palatijn

De Palatijn is misschien wel de groenste heuvel van Rome. Hoog boven het Forum geniet je hier van een weldadige rust – en een prachtig uitzicht op de oude stad. Vanaf 6 mei 2012 is een wandeling over de Palatijn nog mooier. Dan opent namelijk de bloemenroute ‘Orti e Giardini – Il cuore di Roma Antica’.

Je wandelt langs bloemen die afkomstig zijn uit het hele voormalige Romeinse rijk. De route start bij het huis van Augustus, vol met bloemen en fruit (naar het voorbeeld van de geschilderde wintertuin van de Villa van Livia (waarvan de fresco’s te zien zijn in Palazzo Massimo alle Terme). Langs waterpartijen wandel je verder naar het Rome uit de keizertijd, met beelden, ornamenten en waterbekkens (die deels afkomstig zijn uit de tuinen van Villa Hadrianus).

Rome_Palatine_Hill.jpg

Het hoogtepunt van de wandeling is het Casina Farnese, met daaromheen de tuinen die de familie Farnese hier liet aanleggen. De ingang bevindt zich aan de Via di San Gregorio 30 (dagelijks geopend vanaf 8.30 uur tot een uur voor zonsondergang). Een toegangskaartje kost 12 euro.

Rome_Palatine_Hill_Rome.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels