Colosseum-romeVaticaansint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romeRomecolosseum-rome

Villa Borghese, groene hart van Rome

Het park van Villa Borghese was ooit de achtertuin van kardinaal Scipio Borghese. Nu vormt het al meer dan 100 jaar het groene hart van Rome, waar je de drukte van de stad even achter je kunt laten. Het is het beroemdste park van Rome, mede dankzij de centrale ligging, vlak bij de Spaanse Trappen en Piazza del Popolo. Je vindt er uitgestrekte grasvelden waar je heerlijk kunt luieren, zonnen en picknicken, talrijke paden om te wandelen of te fietsen en een klein meertje waar je kunt pootjebaden of een roeibootje huren. Tegenwoordig is Villa Borghese niet alleen een walhalla van natuur en cultuur, maar ook een absolute must voor kunstliefhebbers.

Hoewel het park van de Villa Borghese uitermate geschikt is om uit te rusten en bij te komen van alle indrukken die je hebt opgedaan in Rome, hoef je je hier zeker niet te vervelen. Ten eerste vind je er een aantal belangrijke musea: de Galleria Borghese, een van de beroemdste musea van Rome met topstukken van Caravaggio en Bernini, de Galleria Nazionale d'Arte Moderna (GNAM) en de Villa Giulia, waarin het museum voor Etruskische kunst is gevestigd.

TIP: Ticket Galleria Borghese
Koop je ticket voor Galleria Borghese van te voren online en ontloop de wachtrijen!

Koop hier je ticket voor Galleria Borghese

Rome_Borghese_park.jpg

Kinderen
Kleine kinderen zijn niet weg te slaan bij de kleinste bioscoop ter wereld, de Cinema dei Piccoli met 63 stoeltjes, of bij Bioparco, de eveneens 100 jaar oude dierentuin van Rome, met ruim 1300 dieren. Ook leuk voor de kids is de Arca delle Conservazione, een grote houten boot waarop kinderen naar hartenlust kunnen klimmen, schommelen en glijden.

Sportievelingen doorkruisen het park per fiets of skelter of op skates, wandelaars kuieren over de paadjes naar het meertje en strijken daar neer op het terras van het Casino del Lago, het huisje aan het meer, met een goed boek. Op het kleine meertje in het park kun je een roeibootje huren voor een tochtje rondom het tempeltje, de Tempio di Esculapio.

Wil je picknicken in het park van Villa Borghese, wandel dan eerst even langs GiNa. Hier kun je een goedgevulde picknickmand bestellen, met een heerlijke fles wijn, broodjes, pasta, salade, taart, fruit en toetjes naar keuze.

Rome_villa-borghese-park

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels