Colosseum-romekerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romeRomeVaticaancolosseum-rome

Parco Savello, sinaasappeltuin in Rome

Het Parco Savello, boven op de Aventijn in Rome, wordt door de Romeinen niet voor niets de Giardino degli Aranci, oftewel de Sinaasappeltuin, genoemd.

Het kleine park staat namelijk vol met sinaasappelbomen, die vaak zwaar zijn van de vele oranje vruchten. Het parkje is daarmee een geliefd decor voor bruidsfoto's, zeker voor de stelletjes die in de naastgelegen Santa Sabina in het huwelijk treden.

Rome_OrangeGardenView.jpg

Uitzicht
Als bezoeker maak je vast ook een hele serie foto's van het prachtige uitzicht op Rome; op een heldere dag zie je de Tiber en alle koepels, torens en monumenten van de Eeuwige Stad aan je voeten liggen. Helaas sluiten de poorten van het park rond zonsondergang; een foto van de nachtelijke Romeinse horizon kun je hier dus niet nemen...

Rome_Orange_garden_2.jpg

TIP 1: boven op de Aventijn vind je ook het beroemde sleutelgat met het meest bijzondere uitzicht op Rome en de Sint-Pieter.

TIP 2: Vlak bij het Parco Savello ligt de rozentuin van Rome, die van 21 april tot half juni de poorten opent voor een wandeling langs schitterende rozensoorten.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels