Vaticaancolosseum-romeRomekerst sint-pitersplein romeColosseum-romesint-pietersplein-rome

Nieuwe tuin: Giardino dei Patriarchi dell'Unitŗ d'Italia

Sinds kort kun je in Rome een reis door heel ItaliŽ maken. Langs de Via Appia opende in het najaar van 2013 de Giardino dei Patriarchi dellíUnitŗ díItalia: een speciale tuin met bomen uit elke regio van de laars.

De tuin ligt bij Villa dei Quintili, een Romeinse villa die in de tweede eeuw werd gebouwd door twee rijke broers, Sextus Quintilius Maximus en Sextus Quintilius Condianus, die beiden de functie van consul bekleedden.

Rome_Giardino_dei_Patriarchi_2.jpg

ItaliŽ
De tuin is zo niet alleen een symbool van de diverse landschappen die je op het schiereiland vindt, maar vooral van de eenheid van ItaliŽ. Zo staan er olijfbomen uit Ligurie, Basilicata en Molise, appelbomen uit Piemonte en Trentino-Alto Adige, vijgenbomen uit Puglia, een kersenboom uit Lombardije, een notenboom uit UmbriŽ, een perenboom uit Valle díAosta, een granaatappelboom uit Lazio en druivenstokken van CalabriŽ. Ideaal voor een groene reis door de laars!†

Rome_tuin

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels