Vaticaankerst sint-pitersplein romeRomesint-pietersplein-romecolosseum-romeColosseum-rome

Villa Glori

Een uitstekend idee voor wie van natuur houdt én op wil gaan in het Romeinse leven is Villa Glori. Het is een park van vijfentwintig hectaren dat gelegen is tussen de wijken Parioli en Flaminio in Rome. Het park ligt bovendien naast het culturele terrein Auditorium Parco della Musica en je bereikt het met het treintje dat van Piazzale Flaminio vertrekt.

Rome_villa_glori_park

Stadspark voor Romeinen
In tegenstelling tot andere stadsparken in Rome is Villa Glori oorspronkelijk gebouwd als een gebied bestemd voor de jacht en de wijnbouw: een versterkt landhuis is hiervan een stille getuige. Waarschijnlijk als gevolg hiervan is een deel van het park nog steeds wat wild en onherbergzaam. Een ander deel is echter aangelegd volgens een traditioneler parkenplan, inclusief rechte laantjes van schaduwrijke eiken, kastanjes en pijnbomen.

Rome_villa-glori-park

Geschiedenis en actualiteit
Villa Glori is een project van architect De Vico en werd in 1924 voor het publiek geopend. De bijnaam van het park is Parco della Rimembranza, omdat het gewijd is aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Vanaf een steile rots kijkt het park enerzijds uit op de Tiber en anderzijds op het Olympisch dorp dat in 1960 honderden atleten huisvestte. Op initiatief van de gemeente Rome werden er in 1997 kunstwerken van hedendaagse artiesten opgesteld. De werken moeten aantonen dat kunst goed samen kan gaan met natuur.

Rome_villa-glori-park

Leuk voor kinderen
Natuurlijk leent ieder park zich voor een gezellige picknick! Daarnaast kun je in Villa Glori bij de ingang aan Viale Maresciallo Pilsudski pony’s huren. Hier vlakbij is een speeltuin en er zijn genoeg drinkfonteintjes voor als je dorst hebt.

Rome_villa_glori_park

Entree: Piazzale del Parco della Rimembranza of Viale Maresciallo Pilsudski. 
Open: dagelijks van 07.00 uur tot zonsondergang. 
Route: trein Viterbo vanaf Piazzale Flaminio, halte Euclide (stadskaartje metro/tram/bus € 1,50 is ook hier geldig)

Geschreven door Tessa Vrijmoed

Rome_villa-glori-park

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels