Colosseum-romekerst sint-pitersplein romecolosseum-romesint-pietersplein-romeRomeVaticaan

Giardino delle Cascate in de wijk EUR

Waar bevinden zich deze in keurige bogen achter elkaar opspringende waterstralen? In Disneyland? In de tuinen van Versailles? Nee, hoor, gewoon in Rome en wel in de Giardino delle Cascate. Deze ‘Watervallentuin’ in de zuidelijke wijk EUR is maar liefst 56 jaar gesloten geweest voor publiek. Sinds het voorjaar van 2017 zijn de sproeiers weer aangezet en is de sleutel van het park aan het volk teruggegeven.

Rome_giardino-delle cascate-eur

De tuin is een ontwerp van Raffaele De Vico en was sinds zijn voltooiing in 1961 slechts een enkele keer geopend, zoals voor een filmopname in 2000. Roberto Diacetti, voorzitter van EUR Spa, het bedrijf dat gaat over transport en onroerend goed in de gelijknamige wijk, noemde 5 mei ‘een feestelijke dag voor Rome’. Samen met Dario D’Innocenti, voorzitter van het betreffende stadsdeel, en burgemeester Virginia Raggi was hij aanwezig bij de opening. Er werd over nuttige investeringen voor de wijk gesproken, zoals oplaadpunten voor elektrische vervoermiddelen in de nabije toekomst.

Rome_giardino-delle cascate-waterval

Park en meer
De Giardino delle Cascate maakt deel uit van het park rondom het meer (laghetto) van EUR. Het gaat om een langgerekt wateroppervlak van circa 160.000 vierkante meter met daaromheen schaduwrijke laantjes. Als je op zoek bent naar een geschikt park om te picknicken in Rome, is deze locatie een uitstekend idee! Ver van de toeristenhordes in het centrum van de stad, maar goed te bereiken met de metro (haltes EUR Palasport en EUR Fermi). Tal van families geven er het goede voorbeeld, als ze pasta en spiesjes uit tupperwarebakjes halen.

Rome_waterval-giardino-delle cascate

Op het meer worden roeitrainingen gehouden, dus je hoort er vaak het getrommel van de stuurman en de kreten van de roeiers. Zelf kun je er waterfietsen huren bij bar Happy Lake (€ 9 per half uur) of een rondje meevaren met de traghetto (‘boot’, € 3). Voor de kinderen zijn er mini-botsautootjes, en in het weekend kunnen ze er een voorstelling van de poppenkast bekijken.

Rome_lago-giardino-delle cascate-eur

Entree: Passeggiata del Giappone
Open: dagelijks 7.00-20.00 uur
Route: metro EUR Fermi

Foto's en tekst: Tessa Vrijmoed

Rome_giardino-delle cascate-eur

Rome_waterval-giardino-delle cascate-eur

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum 

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels